Frits Barend blikt terug op clash met BBB-lid Femke Wiersma in HLF8: ‘Dat moet toch kunnen?’

Frits Barend zorgde vorige week voor een opvallend moment in HLF8. Hij haalde fel uit naar BBB-lid Femke Wiersma die haar mening niet wilde geven over het sturen van straaljagers naar Oekraïne. Woensdagavond blikte Frits in de talkshow terug op de clash.

Frits Barend en Femke Wiersma in HLF8
© SBS6

Frits lijkt zijn woorden niet terug te nemen. “We hadden een discussie, dat moet toch kunnen aan een talkshowtafel?”, zo begint hij. “Ik zei: ‘Vind jij dat de Nederlandse regering ook raketten of tanks naar Oekraïne moet sturen?’ O nee, straaljagers. En daar ontstond toen een debat over.

Omhelzing

Enkele dagen later kwamen Frits en Femke elkaar opnieuw tegen. Dit keer niet bij een talkshow, maar bij een evenement voor een goed doel. “Ik kom binnen en de eerste die mij omhelst is Femke”, vertelt Frits. Het lijkt erop dat Femke het Frits heeft vergeven, want ze plaatste gelijk een vrolijke foto van hen samen op Twitter. “En toevallig staat m’n mattie achter mij in de rij. Vandaag duatlon, we schaatsen 10 en fietsen 90 kilometer voor onderzoek tegen lymfeklierkanker. Bijna ongetraind. Wish us luck.

De tekst gaat verder onder de Tweet

Bijzondere mensen

Maar of Frits de volgende keer ook gaat stemmen op zijn nieuwe beste vriendin blijft onduidelijk. “Nou, ik vind best dat die BBB goede dingen doet. Ik heb hier ook al gezegd: ‘Ik leef dankzij boeren.’ Mijn ouders waren ondergedoken bij boeren en ik heb gezien hoe lief zij voor dieren waren. Bijzondere mensen. Voor dat soort boeren moet er een toekomst zijn.

HLF8 is iedere werkdag om 19.30 uur te zien op SBS6.