Freek Vonks noodlottige haaiendocumentaire binnenkort op NPO3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Freek Vonks noodlottige haaiendocumentaire binnenkort op NPO3

Freek Vonks noodlottige haaiendocumentaire binnenkort op NPO3

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar had Freek Vonk, Nederlands populairste bioloog, een onaangename aanvaring met een rifhaai. Tijdens de opnames van Freek Naar De Haaien, nam het beest een flinke hap uit de presentator. De show liep hierdoor fikse vertraging op, maar is binnenkort eindelijk te zien!

BNNVARA zendt Freek Naar De Haaien op 29 en 30 december uit. De special over de roofdieren is om 20:30 uur te zien op NPO3. In de serie is Freeks ongeluk met het dier voor het eerst te zien.

Vonk werd tijdens een duik- en opnamesessie bij de Bahama’s gebeten door een rifhaai. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Miami, waar hij drie uur geopereerd werd en 100 hechtingen kreeg.

Zoals je ziet werd zijn arm flink toegetakeld, en nam het herstel behoorlijk wat tijd in beslag. Binnenkort is Vonks project dan eindelijk te zien op NPO3. De bioloog bleef zelf overigens behoorlijk laconiek over zijn ernstige verwonding.

Freek Naar De Haaien

Freek Vonk wil met de documentaires aandacht vragen voor de precaire positie van de haai. In het water heeft de vis weinig te duchten van andere dieren, maar toch gaat het niet goed met de roofvis. 

Volgens Vonk worden elk jaar 100 miljoen haaien gevangen, en ontdaan van hun vinnen (o.a. voor in haaienvinnensoep). De bioloog vreest een ecologische ramp, omdat de haai een belangrijke rol speelt in de ecosystemen van onze oceanen. 

Lees verder