Freek Vonk "naar de haaien" op de Bahama's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Freek Vonk "naar de haaien" op de Bahama's

Freek Vonk "naar de haaien" op de Bahama's

|
|

Laatste update:

Voor zijn nieuwe programma Freek naar de haaien vloog bioloog Freek Vonk naar de Bahama's. Bij een onderzoek naar Caribische rifhaaien ging het alleen onverwacht goed mis: hij werd toegetakeld door een haai.

"Een hap uit mijn rechter bovenarm"

Een drie uur durende operatie en honderd hechtingen verder vertelt de bioloog via Facebook wat er precies is gebeurd. "Samen met collega's van het Sharklab waren we Caribische rifhaaien aan het onderzoeken bij het eilandje Bimini. Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis. Eén van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm."

Duimpje omhoog

Freek is met een traumahelikopter naar het Jackson Memorial Hospital gebracht, waar hij werd geopereerd. "Na een 3 uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose ben gebracht, en meer dan 100 hechtingen, kan ik nu weer mijn duim omhoog doen. Van de chirurg weet ik inmiddels dat er is niks vitaals is geraakt, de pezen en spieren in mijn rechter bovenarm zijn grotendeels in orde. Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen."

Al eerder gepakt

Het is niet de eerste keer dat Freek aangevallen is door een haai. In 2012 had een zwart-punthaai het voor de kust van Durban in Zuid-Afrika op hem voorzien. Zijn hele hand verdween in de bek van de haai. 

Lees verder