Freek de Jonge

Veronica Superguide logo
Freek de Jonge

Freek de Jonge haalt uit naar Youp van ‘t Hek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Freek de Jonge deelt even een flinke tik uit aan collega-cabaretier Youp van 't Hek. "Youp was er zonder mij niet gekomen."

Freek zat gisterenavond in Onze Man in Deventer, een radio-programma van columnist Özcan Akyol op NPO Radio 1. Youp - die recent nog in het ziekenhuis belandde met het coronavirus - zat eerder in datzelfde programma, waarin hij uithaalde naar Freek. Daar stelde hij toen dat hij Freek niet per se reclame voor het cabaretvak vindt, omdat hij nog erg van 'de oude stempel' is met zijn activisme. En, je raadt het al: Freek schiet in de verdediging!

Gekopieerd

Özcan vraagt of Freek die kritiek vaker hoort. "Nee, en zeker niet van mensen die er niet zouden zijn geweest, als ik er ook niet geweest was. Nee, Youp was er zonder mij niet gekomen." Volgens Freek heeft Youp hem zelfs exact nagedaan. Gekopieerd dus. "Hij heeft gewoon simpelweg gekopieerd wat ik deed. En van daaruit heeft hij zijn succes geboekt."

Ruzie

"Dat doet er verder niet toe, dat is prima", gaat Freek verder. Hij wist overigens dat deze vraag zou komen. "Ik ga er altijd vol in (dat weet cabaretier Martijn Koning ook, red.). Bij Youp is het succes begonnen toen hij een rode draad in zijn programma bracht."

Lees verder