• Nieuws

Heb je even voor... de nieuwe coach in The Voice Senior?

The Voice Senior Coaches

De voorbereidingen voor het tweede seizoen The Voice Senior zijn in volle gang! Vandaag werd bekend dat er een nieuw jurylid aanschuift bij de swingende senioren.

De nieuwe coach is niemand minder dan de ongekroonde koning van het levenslied: Frans Bauer!

Bauer liet in april al weten dat hij van de NPO naar RTL zou verhuizen, met een ehm… gezellig filmpje. Bauer ging bij RTL een muziekprogramma én een reisshow doen. De helft van de puzzel is met zijn jurybaan dus opgelost!

Wanneer het nieuwe seizoen van The Voice Senior te zien is, is nog onbekend. Het is wél zo dat Frans Bauer eigenlijk op 1 oktober bij RTL begint. Het eerste seizoen van The Voice Senior speelde zich af in de zomer van 2018, maar het tweede lijkt dus te verschuiven naar het najaar! Misschien kan hij in de tussentijd nog iets in Hollywood proberen; misschien hebben we een paar deuren voor 'm geopend. Aan de andere kant: misschien ook niet.

The Voice Senior

Welk jurylid Bauer vervangt is niet helemaal duidelijk. Vorig jaar coachten Geer en Goor, Ilse DeLange, Marco Borsato en Angela Groothuizen. Gordon verhuisde in de tussentijd naar Talpa, dus hij keert sowieso niet meer terug. Het ligt voor de hand dat Bauer dus Joling vervangt, maar officieel is het niet.

RTL heeft aangekondigd dat de andere coaches op een later tijdstip bekendgemaakt worden. Mogelijk verandert er dus meer op de ronddraaiende stoelen. Ook qua presentatie wordt The Voice Senior aangepast. Wendy van Dijk vertrok ook naar de zender van John de Mol. Zij wordt vervangen door Lieke van Lexmond.

De eerst The Voice Senior telde slechts vier afleveringen, waarna de uitslag bekend werd gemaakt bij RTL Late Night. De eerste winnaar was Jimi Bellmartin. Of The Voice Senior een normaal seizoen krijgt, zoals ook The Voice Kids en The Voice Of Holland is nog niet bekend. We hopen van wel, want het iets lagere tempo beviel ons prima!