Yabba-dabba-doo! The Flintstones keren weer terug op tv in Yabba Dabba Dino's!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yabba-dabba-doo! The Flintstones keren weer terug op tv in Yabba Dabba Dino's!

Yabba-dabba-doo! Nieuwe Flintstones-serie op Boomerang!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Ken je Fred Flintstone en Barney Rubble nog? Hun kinderen Pebbles en Bamm-Bamm keren binnenkort terug in een nieuwe spin-off van The Flintstones: Yabba Dabba Dino’s!

The Flintstones wordt tegenwoordig als een oubollige tekenfilm gezien, maar in de jaren 60 was de tekenfilm revolutionair: het was de eerste animatieshow die (ook) bedoeld was voor volwassenen. De serie haalde veel inspiratie uit The Honeymooners, waar het succesvolle Toen Was Geluk Heel Gewoon ook op werd gebaseerd.

Inmiddels is het al best lang geleden dat er iets nieuws uit Bedrock verscheen. In 1994 kwam er een live-action-film uit met John Goodman als Fred en Rick Moranis als Barney, en in 2000 kreeg deze een sequel in de vorm van Viva Rock Vegas. Deze film flopte behoorlijk, waarna het lang stil bleef rond de oermensen. Gelukkig houdt de familie West-Kardashian de trotse tekenfilmserie in leven!

Yabba Dabba Dino’s

Tot nu! Boomerang komt eind februari met een nieuwe Flintstone-show, genaamd Yabba Dabba Dino’s. In deze spin-off zijn Pebbles Flintstone en Bamm-Bamm Rubble geen baby meer, maar al wat grotere kinderen. Samen met Dino trekken ze vaak naar een woest gebied genaamd The Crags, waar wilde dinosaurussen leven. Pebbles en Bamm-Bamm vallen van het ene avontuur in het andere, aangezien Fred, Wilma, Barney en Betty druk bezig zijn met ‘grotemensenzaken’.

Aanvankelijk zouden er twee seizoenen van de serie geproduceerd worden maar het werd er uiteindelijk maar eentje, om onbekende redenen. In Nederland is de serie vanaf 29 februari op elke zaterdag en zondag te zien, vanaf 09:00 uur op Boomerang.

Lees verder