• Nieuws

Film over Laura ‘Zeilmeisje’ Dekker in de maak!

Film over Laura ‘Zeilmeisje’ Dekker in de maak!

Laura Dekker, beter bekend als het ‘Zeilmeisje’, zorgde voor veel reuring in binnen- en buitenland. Velen vonden haar plannen om solo rond de wereld te zeilen bewonderenswaardig, anderen vonden haar véél te jong voor zo’n onderneming. Het verhaal van Laura’s reis wordt binnenkort verfilmd!

Veertien was Laura Dekker, toen ze haar plannen aankondigde om als jongste zeilster ooit rond de wereld te varen. Na veel juridisch getouwtrek tussen Dekker, Bureau Jeugdzorg, de Raad Voor De Kinderbescherming én de Onderwijsinspectie, mocht ze in de zomer van 2010 tóch vertrekken.

Rond de wereld in 518 dagen

Laura’s plannen spleten Nederland én de zeilwereld in tweeën. Bewondering was er voor haar geestdrift en vastbeslotenheid, terwijl velen zich ernstig zorgen maakten over haar veiligheid.

Toen ze in januari 2012 via Kaapstad terugkeerde op St. Maarten, was ze zestien jaar en 123 dagen oud. Door deze opmerkelijke prestatie is ze nog altijd de jongste die ooit solo rond de wereld vaarde.

Maidentrip

In 2013 verscheen al een documentaire over Laura Dekker, genaamd Maidentrip. De zeilster werkte hiervoor samen met de Amerikaanse filmmaakster Jillian Schlesinger. De film werd hoog aangeslagen, maar Dekker verklaarde later niet helemaal achter de inhoud te staan. Dekker werd meerdere malen benaderd voor een verfilming van haar verhaal, maar wees de plannen resoluut af. Met de Duitse schrijver/regisseur Florian Cossen wil ze nu alsnog haar verhaal vertellen.

Dekker, inmiddels 22, woont momenteel in Nieuw-Zeeland en zal nauw betrokken zijn bij de film. Florian Cossen regisseerde eerder o.a. De miniserie Mitten In Deutschland: NSU en de drama/comedy Coconut Hero. Wanneer de film over Laura Dekker verschijnt is nog niet bekend.