Fidan Ekiz

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fidan Ekiz

Fidan Ekiz ziet zichzelf als stoorzender in Op1

|
|

Laatste update:

In een extreem openhartig interview met PrivéTV geeft Op1-host Fidan Ekiz, die op de zondagen een duo vormt met Jeroen Pauw, aan dat ze zich de afgelopen weken niet echt op haar plek voelde in de talkshow.

Fidan was oorspronkelijk in de race om Eva Jinek op te volgen met een NPO-talkshow. Dat ging niet door. Ze vond zichzelf nog niet ervaren genoeg om zo'n grote positie in te nemen. Toen de coronacrisis uitbrak ging ze de uitdaging toch aan: de afgelopen weken presenteerde ze samen met Jeroen Pauw de zondag-Op1's (en dat doet ze nog de hele maand). Maar... eigenlijk vindt ze dat hij het gewoon alleen moet doen.

Solo

"Als ik zelf terugkijk – dat doe ik om te oefenen – denk ik wel: laat die man dit gewoon alleen doen", zegt ze in gesprek met De Telegraaf. "Dat is gewoon heel eerlijk. Hij moet daar solo zitten, ik vind mezelf een stoorzender." Toch zit ze er nog. Maar waarom dan? "Het is de formule. Als Jeroen tegen mij zou zeggen: ‘Ik doe dit liever alleen’, dan maak ik pas op de plaats. Het is niet mijn grootste ambitie om de nieuwe Eva Jinek te worden."

Fidan Ekiz ziet zichzelf als stoorzender in Op1

Hevige kritiek

Fidan kreeg de afgelopen weken bakken met online kritiek over zich heen. Daarnaast zeikte Johan Derksen en de VI-heren haar regelmatig af in hun uitzendingen. Het niveauverschil met Pauw was enorm zichtbaar, had Derksen het steeds over. "Als mensen het hebben over niveauverschil, dan is mijn eerste reactie: heb je er heel lang over moeten nadenken om dat te constateren? Natuurlijk is er niveauverschil. Jeroen zit al langer dan 20 jaar in het vak", aldus Fidan.

Niet op haar plek

Terugkijkend op de afgelopen tijd constateert Fidan dat ze niet bepaald op haar plek zat. Ze wil eigenlijk vrijer gelaten worden en vindt typische talkshowdingen, zoals instarts, verplichte administratie benoemen en iemand die door een oortje zit te tetteren, aanvoelen als 'een keurslijf'. "Als je me vraagt of ik me daar de afgelopen uitzendingen op mijn plek heb gevoeld: nee. Dan heb ik echt wel het gevoel dat ik in een keurslijf zit en dat ik iemand ben die meer ruimte nodig heeft om een gesprek te voeren."

Leren van de meester

"Ik snap de kritiek wel, want mijn sterke kanten komen niet uit de verf op deze plek", geeft ze toe. "Dat had ik ergens ook wel verwacht." Toch heeft de journaliste er geen spijt van. Ze leert enorm veel van Jeroen Pauw en zou dan ook zo terugkeren als Op1 bijvoorbeeld - laten we het vooral niet hopen - weer terugkeert met de extra uitzendingen wanneer er een tweede corona-golf uitbreekt. Het hele interview kun je hier terugkijken!

Lees verder