Frank Lammers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Lammers

Ferry-acteur Frank Lammers is geen xtc-fan: 'Kutspul'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Komende vrijdag ruil je die bak popcorn even om voor een bord stomende worstenbroodjes! Netflix dropt Ferry, de Undercover-prequel-film rondom Frank Lammers gelijknamige Brabantse drugsbaron. Frank zelf is niet zo'n fan van de handel van 'Fer'.

Lees hier ook alles dat je moet weten over Ferry.

Het is niet zo dat Frank er geen ervaring mee heeft, zo onthult hij in een interview met Veronica Magazine. De nieuwe editie ligt vanaf vandaag in de winkels. "Ik heb weleens een pilletje genomen, ja." Dat beviel niet supergoed. "In gezelschap vind ik het niet leuk, dan word ik paranoïde."

'Kutspul'

Als er dan ook nog harde muziek opstaat, wordt Frank helemaal gek. "Daarom heb ik het ook eens geprobeerd toen ik alleen thuis was. Ging ik op Discovery Channel een programma over haaien kijken. Ik zat er echt ín, fenomenaal!"Verder vindt hij het maar "vermoeiende troep die lang doorwerkt". "Je wordt de volgende dag ook een beetje depressief wakker. Eigenlijk is het gewoon kutspul.

Experimenteren

Heeft Frank naast xtc nog meer drugs gedaan? Ja, hij was niet vies van een bietje experimenteren. "Het meeste heb ik wel geprobeerd. Maar nooit fanatiek, ik hou er niet van de controle te verliezen." Coke vond hij dan ook alleen leuk aan de eettafel met zijn beste vriend bij zich. "Omdat je dan veel meer en dieper gaat praten. Buitenshuis voelt het snel onveilig, dat vind ik niet prettig. Maar je moet die drugs gewoon niet willen. Om me heen heb ik genoeg mensen gezien die er echt aan kapot zijn gegaan."

Schuldgevoelens

Succes hebben met een serie over drugscriminaliteit... er knaagt een klein beetje schuldgevoel aan de rol van Ferry Bouman. Om toch een beetje iets 'terug' te doen, zet Frank zich in voor de politie. "Met de politie van Brabant en Limburg neem ik voorlichtingsfilmpjes op waarin we uitleggen wat de gevaren van drugs zijn. Ook heb ik een congres voor negenhonderd agenten gepresenteerd. Daar hoorde je heftige verhalen van ouders die hun kinderen zijn kwijtgeraakt aan drugs."

Ferry staat vanaf 14 mei op Netflix. Het hele interview met Frank Lammers lees je in de nieuwe editie van Veronica Magazine.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder