Femke Halsema roept Beau tot een halt: 'Waarom mannen?'

beau
© RTL

Beau denkt dat een investering van miljoenen euro's iets is wat "vooral mannen interessant vinden." Daarop reageerde Femke Halsema vanavond met: "Waarom vinden alleen mánnen dat interessant?' 

Eerste week van Beau

Beau is nog maar net begonnen met een nieuw seizoen van de talkshow Beau, maar wordt dus nu al terechtgewezen door de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Oei... Gelukkig lijkt hij geen klachten meer te hebben van corona. 

Equalture software in Forbes

Het item van vanavond ging over de jonge onderneming van de Rotterdamse tweeling Charlotte en Fleur Melkert. De meiden zijn opgenomen in de Europese lijst van zakenblad Forbes als 30 meest invloedrijke mensen onder de 30 met hun software Equalture: speciale software waarbij discriminatie in de recruitment wordt ontmoedigd. 

'Drie miljoen investering: interessant voor mannen'

Beau duikt vervolgens in de grote getallen, met de gedachte dat mannen dat vooral leuk vinden. "Ik heb me laten vertellen dat - dat vinden mannen dan weer interessant, sorry als ik dit clichématig is - maar ik heb me laten vertellen dat jullie drie miljoen hebben opgehaald in die investeringsronde." 

Femke corrigeert de talkshowhost: "Waarom vinden mánnen dat interessant?" 

Beau corrigeert zichzelf: "Oh god, kijk, daar ga je al!" 

Blijkbaar houden vrouwen dus niet van geld verdienen, Beau? Gelukkig neemt Beau het wel graag op voor jongeren.

Bij is elke werkdag rond 22:00 te zien bij RTL4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.