Fawlty Towers komt terug! John Cleese maakt nieuwe reeks met dochter

De legendarische Britse comedyserie Fawlty Towers (1975-1979) krijgt een vervolg! Hoofdrolspeler en schrijver John Cleese keert terug, zo meldt Variety.

Door Robin Heerkens
John Cleese

De 83-jarige comedylegende kruipt weer in de huid van van de onhandige hoteleigenaar Basil Fawlty. Camilla Cleese (39), de dochter van de acteur, speelt in de reboot zijn dochter. Basil Fawlty is recent achter haar bestaan gekomen en samen openen ze een nieuw hotel.

John Cleese reageert

Het is nog niet bekend waar en wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn, maar John is enthousiast over het idee. "Camilla en ik kijken er enorm naar uit om er een serie van te maken."

Don't mention the war

Met name de 'Don't mention the war'-quote uit de show is in de loop der jaren cult én controversieel geworden. De BBC verwijderde de aflevering zelfs van hun streamingdienst. In die wereldberoemde episode The Germans ontvangt hoteleigenaar Basil een groep Duitse gasten. Hij instrueert zijn personeel doorlopend om vooral níet over de Tweede Wereldoorlog te beginnen, een voornemen waar hij zichzelf vooral niet aan houdt: "Don't mention the war!"

Bron: ANP/Veronica Superguide