Fast & Furious 8 breekt alle records in een weekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fast & Furious 8 breekt alle records in een weekend

Fast & Furious 8 breekt alle records in een weekend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Fate of the Furious heeft in het openingsweekend een recordomzet van maar liefst 532,5 miljoen dollar opgebracht! Dat is het beste openingsweekend ooit in de filmgeschiedenis. De actiefilm met Vin Diesel en Dwayne Johnson verbreekt hiermee het record van Star Wars: The Force Awakens.

Recordhouder

Het vorige record stond op naam van Star Wars: The Force Awakens dat in december 2015 in het eerste weekend na de première 529 miljoen dollar opbracht.

Monsteropeningsweekend

De Amerikaanse actiefilm van regisseur F. Gary Gray heeft het record deels te danken aan de release in China, waar het achtste deel in de reeks Fast & Furious in de eerste drie dagen 192 miljoen dollar opbracht en dat is ook voor Chinese begrippen een record.

In Noord-Amerika heeft Furious 8 in het eerste weekend 100,2 miljoen dollar opgebracht. Dat is volgens The Hollywood Reporter veel minder dan de 147 miljoen dollar die Furious 7 in het openingsweekend noteerde. Internationaal bracht Furious 7 in het openingsweekend minder (397,7 miljoen) op, maar dat komt omdat het zevende deel een week later werd uitgebracht in China. Ook Star Wars: The Force Awakens draaide later in China.

Ka-ching

Alle films van Fast and Furious samen hebben wereldwijd al meer dan 3,9 miljard dollar opgehaald. Alleen Furious 7 was al goed voor een omzet van ruim 1,5 miljard.

Fast & Furious 8

In Fate of the Furious verleidt een mysterieuze vrouw (Charlize Theron) Dominic Toretto (Vin Diesel) om terug te keren naar het misdaadleven. Wanneer hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de crew op de proef gesteld. 

Van de kust van Cuba, naar de straten van New York City, naar de ijsvlaktes van de arctische Barentszzee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos… En om de man die hen tot een familie maakte thuis te brengen.

Fast & Furious 8 draait ook in Nederland nu in de bioscopen!

Lees verder