Familie van deelnemer Een Jaar van Je Leven woedend op Talpa: ‘Onethisch en manipulatief’

Na het plotselinge vertrek van Kim is nu ook het doek gevallen voor Wanda in Een Jaar van Je Leven.  Ze is naar huis gegaan nadat haar vriend Ivor het via een brief uitmaakte en liet weten dat het niet goed gaat met haar moeder. Kijkers vroegen zich af waarom de brief niet eerder is gestuurd en Ivor liet via Instagram weten dat Talpa erachter zit. “Talpa komt zijn belofte niet na en er is geen mogelijkheid (geweest) om Wanda te bereiken.”

Wanda in Een Jaar van Je Leven
© SBS6

Wanda is met veel tranen naar huis gegaan, maar de brief van inmiddels ex-vriend Ivor had al veel eerder haar moeten bereiken. “Enige tijd geleden is Talpa geïnformeerd of het mogelijk zou zijn om Wanda een brief te sturen i.v.m. problemen thuis. Er werd gezegd dat dit geen reden is om Wanda te berichten”, zo schrijft Ivor op Instagram.

Ziekte moeder

Ivor schrijft verder dat het erg slecht gaat met de moeder van Wanda. “Het programma heeft een negatieve invloed op haar hersteltraject”, aldus Ivor. “Twee weken geleden is Talpa benaderd en hebben wij de ernst van de situatie an hen voorgelegd.” Maar het mediabedrijf vond het geen zaak van leven en dood en dus was het volgens hen niet nodig om contact te leggen tussen Wanda en haar familie, zo legt hij verder uit.

Onethisch

Ivor is woedend, want dit zou niet volgens de afspraken zijn. “Er is ons altijd verteld dat in geval van overlijden of ziekte van een familielid uit de eerste graag de kandidaat een bericht ou krijgen. Talpa komt hierbij zijn belofte niet na.” De familie is dan ook niet blij met het programma. “We willen nog even kwijt dat wij de manier van omgang van Talpa met de kandidaten en familie zeer onfatsoenlijk, onethisch en manipulatief vinden.” Gelukkig is er nu wel contact geweest tussen Wanda en haar familie en heeft ze ervoor gekozen om naar huis te gaan.

Je ziet Een Jaar van je Leven elke dag op SBS6 om 18.20 uur.