Niels Robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Niels Robinson
Expeditie Robinson

Expeditie Robinson-Niels breekt door schuldgevoel: 'Ik wilde mijn pa trots maken'

|
|

Laatste update:

Het is weer ouderwets genieten van Expeditie Robinson deze maandagavond. De smerige tactieken beginnen een beetje op gang te komen en de uitkomsten zijn vooral heel nadelig voor Niels Oosthoek. Zelfs als hij er een handje bij heeft geholpen. 

Volledig verslagen kwam Niels bij zijn teamgenoten aan. Na een verhitte opdracht waarbij er een domme strategie hem zijn kop kostte, is hij overduidelijk not amused en zelfs emotioneel. Hij had gefaald en dat zat 'm helemaal niet lekker. Niet heel gek want de proef tussen Harry Piekema, Thijs Boermans en Niels verliep niet heel netjes. Je kan punten wegwerken bij de ander door op hun schietschijf raak te schieten. Thijs en Niels hadden via simpel, intiem oogcontact een plannetje gesmeed: Harry het haasje maken. Niet heel handig als je nog tegen elkaar moet strijden. 

Gefaald

Bij terugkomst van Niels, staat zijn team voor hem klaar. Ilias Ojja hoopt eigenlijk op een ding voor zijn maatje in team paars: ''Als hij zich maar niet schuldig voelt.'' Toch lijkt het Niels niet veel te doen. Hij pakt een momentje voor zichzelf bij het strand om het even te laten bezinken. ''Ik zit heel hoog in mijn emotie. Normaal gesproken interesseert het me geen reet.'' Zijn teamgenoten proberen hem een hart onder de riem te steken. ''Ik voel me gewoon niet lekker bij die proef.''

'Mijn idool en beste vriend'

''Dan zit ik op die boot en dan hoop ik het eigenlijk gewoon te winnen. Ook omdat ik m'n pa trots wil maken. En dan schiet ik elke pijl tien meter over.'' Aan de camera legt Niels uit waarom hij juist hier zo mee zit. ''Twee jaar geleden is hij plotseling overleden. Hem trots maken zit heel diep, omdat mijn pa gewoon alles voor me was. Mijn idool en mijn beste vriend.''

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder