• Expeditie Robinson

Afvallers Expeditie Robinson doen boekje open over Chatilla: ‘Schijnheilig’

Door Robin Heerkens
Chatilla van Grinsven

De Expeditie Robinson-afvallers zijn... niet bepaald blij met ex-eilandgenoot Chatilla van Grinsven. De weggestuurde actrice Susan Radder en presentatrice Kirsten Westrik, die afgelopen maandag afviel, vertellen meer over de 'schijnheilige' Chatilla in het Expeditie Robinson-napraatprogramma Back2Base.

Wat vooral niet zo lekker viel? Chatilla's houding. Zo zei ze dat Susan toch echt "een topper" is nadat de actrice net te horen kreeg dat ze eigenlijk was genaaid door het grootste gedeelte van haar team, onder aanvoering van Chatilla herself. “Ik had daar op dat moment niet heel veel zin in", legt Susan haar nogal kribbige reactie uit. Zo maakte ze ook een soort wegwerpgebaar.

'Niet te vertrouwen'

Volgens Susan had Chatilla ‘van de een op de andere dag’ besloten dat ze niet te vertrouwen was. “En dat ook tegen al die mannen gezegd heeft. Terwijl ik niet zo goed weet waarom je dat zou doen. Het is ook helemaal niet waar. Iedereen tegen me opzetten, mij eruit stemmen en dan zeggen: ‘Je bent een topper!’ Beetje schijnheilig. Ik had even geen zin in die hand en dacht: flikker op, ik ga naar huis.

Kirsten Westrik over Chatilla

Dat was nog wel een dingetje, de volgende ochtend”, vult Kirsten Westrik aan. Ze zat eigenlijk in een bondje met Chatilla en Susan en kon het vooral met die laatste erg goed vinden. Ze vloog er afgelopen uitzending uit. “We waren de was aan het ophangen en op een gegeven moment zei Chatilla tegen mij: ‘Ik vond het kinderachtig hoe Susan reageerde.’” Kirsten zat naar eigen zeggen toen vooral “te janken” om het wegsturen van Susan en wist ook niet dat de Oogappels-actrice een wegwerpgebaar maakte.

Toch vond ze dat gebaar helemaal niet kinderachtig. “Jullie naaien haar, ze ligt eruit en dan ga je zeggen dat ze een topper is? Ik was daar wel pissig over."

'Eilandpraat'

Deze aftertalk, Back2Base, is eigenlijk een soort Eilandpraat. Je weet wel, dat programma van Luuk Ikink dat op een gegeven moment van de buis werd getrokken omdat er wel érg weinig mensen naar keken. Deze nieuwe napraatshow komt niet op tv, maar is een podcast die elke week online komt. Hierin praat Ferry Doedens elke week met de afvaller.

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.