Expeditie Robinson: einde aan lange lijdensweg

Expeditie Robinson
© RTL

Na de exit van Wietze volgde Expeditie Robinson deze week het andere eiland, met daarop o.a. Rob Geus, boerin Annemiek en Robbert Rodenburg. Sandra, de kokkin, was al naar Winnaarseiland vertrokken en dat was een behoorlijke klap… Als iedereen die iets kan vertrekt worden de dagen van de achterblijvers héél erg hongerig.

Annemiek won de zwemproef en mocht daarom door naar het Winnaarseiland, waar ze geen zorgen heeft over eten. De rest van het team bleek zó slecht in vissen dat er speciaal een leraar werd ingevaren om ze tips te geven. Rob Geus lag al die tijd op apengapen in zijn slaapzak. Geus kon bijna geen stap meer zetten en op het hele eiland was geen Mars te bekennen.

Terwijl de rest van de kandidaten Rob probeerden voor te bereiden, kwamen we nog iets bijzonders te weten. Rob Geus heet eigenlijk Robert-Jan, zo wist Robbert Rodenburg te vertellen.

The battle of the Robs

Op de Eilandraad werd het nog even spannend tussen Robbert en Rob maar uiteindelijk trok Geus aan het kortste eind. Zelf wilde hij nog wel door, maar de andere kandidaten konden niet meer aanzien hoe Rob lag te creperen in zijn slaapzak.

Rob Geus vond het jammer dat hij Expeditie Robinson moest verlaten, maar had ook begrip voor zijn collega’s. “De groep beslist nu dat ze zich zorgen maken om me; dat waardeer ik enorm. Maar het mooie van deze expeditie is dat ik voor het eerst écht honger heb gehad. Dat heb ik nog nooit echt gehad en dan besef je dat er mensen zijn op de wereld die dit elke dag moeten ervaren.”

The Passion of the Geus

Voor Geus was zijn tweede deelname aan Expeditie Robinson één lange lijdensweg. Hij werd snel weggestuurd, kwam terecht op het afvallerseiland. Kibbelde daar dagenlang met de irritante John de Bever en kwam daarna eigenlijk niet meer op krachten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In de volgende aflevering zien we hoe boerin Annemiek aankomt op het Winnaarseiland. Ze is vastbesloten om Sandra weg te sturen van het eiland en doet meteen bitchy tegen haar tegenstandster. “Annemiek kwam aan op het eiland en begroette mij eigenlijk niet!” Dat belooft wat!