beeld uit Expeditie Robinson 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
beeld uit Expeditie Robinson 2019

Expeditie Robinson-geheim onthuld: deelnemers zijn niet alleen op het eiland?!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Tijdschrift Grazia dook deze week achter de schermen van Expeditie Robinson en ontrafelde een stel geheimen. Wist je bijvoorbeeld dat de BN'ers helemaal niet alleen op de eilanden zitten?

Ja, camera-mensen zijn er ook, maar dat bedoelen we natuurlijk niet. Nee: Expeditie Robinson is in meerdere landen een regelrechte tv-hit. Deze landen organiseren in dezelfde periode hun opnames. Daarom 'delen' ze ook proeven en zelfs eilanden. "De deelnemers uit verschillende landen delen soms zelfs een eiland, maar wel op zo’n manier dat de groepen elkaar niet zien", zo onthult het tijdschrift. 

Expeditie Robinson-geheimen

RTL, dat vorige week per ongeluk te vroeg de finalisten van dit seizoen onthulde, doet dit om kosten te besparen. Voor producenten is een proef bedenken, opbouwen en uitvoeren namelijk een hele opgave. "Ieder jaar in november vertrekt een ploeg mensen naar een boerderij om 26 proeven te bedenken. Die proeven worden vaak ook door andere landen gebruikt, om zo de kosten te dekken." En, ook wel geinig: "Omdat er enorme sets gebouwd moeten worden voor de proeven, worden deze vaak door verschillende landen na elkaar gefilmd". 

Nicolette's trucje

En hoe komt het toch dat presentatrice Nicolette Kluijver nooit helemaal onder de modder zit? Waarom is ze altijd brandschoon, terwijl ze toch ook door het water moet banjeren om bij de proeven en eilanden te komen? Ook daar zit een geheimpje achter. Grazia: "De presentatrice wordt door iemand van de productie opgetild en door zee gedragen. Ja, echt, daar zijn beelden van!"

Expeditie Robinson 2019

Ondertussen naderen we het einde van dit jubileumseizoen Expeditie Robinson. Ondanks al die spannende proeven zal deze reeks toch echt de boeken ingaan als een teleurstellend seizoen. Kijkers ergerden zich week na week aan al het gekonkel en de 'veel te tactische' spelers. Deelneemster Shary-An lag ook meerdere keren onder vuur, zeker nadat ze in de tas van Akwasi zat te neuzen. Ook maakten 'echte Robinsons' volgens critici geen reële kans en sommige proeven zouden 'vals' zijn. Alle ophef is na zondag voorbij: dan wordt Hugo, Shary-An of Eva uitgeroepen tot winnaar van Expeditie Robinson 2019!

Expeditie Robinson is zondag om 20:00 te zien op RTL 4.

Lees verder