Ex-producer John de Bever: ‘In De Bevers zie ik een andere John dan ik kende’

Zanger John de Bever heeft een norse, maar tóch sympathieke uitstraling. Vrienden, kennissen en oud-collega’s kennen de ‘oude John’ niet altijd terug als ze realitysoap De Bevers kijken. “John is in een andere wereld terechtgekomen.”

John de Bever
© Brunopress

In de realitysoap De Bevers zien we John als norse, droogkomische volkszanger met een hart van goud. Volgens oud-producer Jack van Raamsdonk missen we een kant die híj jaren geleden wel zag: John als gevoelsmens. “Als ik naar De Bevers kijk, zie ik een andere John dan degene die ik kende. John is een gevoelsmens, en dat zie ik in de serie niet terug. Hij kon zich emotioneel laten gaan bij optredens van sommige artiesten, dan had hij tranen in zijn ogen.”

John gaat naar Kees

Jack kijkt met blijdschap terug op zijn samenwerking met John, maar vindt het wel jammer dat er tegenwoordig weinig contact is. “Ik had hem liever bij me gehouden, maar toen Kees in beeld kwam moest ik hem laten gaan. Kees is immers een goede manager, met een goed netwerk; Kees heeft John omhoog gelift. Als hij bij mij was gebleven, had hij niet gestaan waar hij nu staat.”

Alleen een handdruk

Door de jaren heen is het contact tussen Jack en John verwaterd. “Of ik nog een band met John heb? Nee, niet echt.” De twee kwamen elkaar recent tegen bij een optreden, maar dat werd geen gezellig weerzien. “John was daar met zijn vader, ik zag hem weer ouderwets genieten van wat wij doen. We hebben elkaar die avond niet gesproken, alleen een hand gegeven. Tja, dat is dan alles wat er van onze tijd samen is overgebleven.”

Toeval of niet: manager Kees vertelt in Veronica Superguide dat John en hij een beetje bang zijn dat ze over een tijdje vereenzamen. “We hebben verder niets.”

Het nieuwe seizoen van De Bevers is vanaf 6 april weer te zien bij RTL 5.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!