Gianni Temptation Island

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gianni Temptation Island
OphefReality

Ex-deelnemer Temptation Island Gianni opgepakt

|
|

Laatste update:

Realityster Gianni van der B. is opgepakt wegens betrokkenheid bij het grootste crystal meth-lab ooit in Nederland. Dit laat 1Limburg weten. De verdachte werd bekend door zijn deelname aan Temptation Island in 2020. 

 

Weer in de problemen door een telefoon

In juli 2021 was het grootste meth-lab ooit in Nederland al ontdekt. Door een grote undercoveractie kwam de politie de verdachten op het spoor. Bij de grote acties werden ook de crypto telefoons die de heren gebruikten ingezet om ze te kunnen arresteren. Ze gingen ervan uit dat de crypto telefoons versleutelde chats hadden door een bepaald programmaatje en dat niemand hierbij kon. Maar het programma was door de politie zelf erop gezet. Gianni en telefoons, dat blijft een dingetje. 

 

Op 8 maart deed de politie invallen bij verschillende woningen en bedrijven, waaronder ook de woning van Gianni. De hoofdverdachte was echter op dat moment op vakantie in Dubai. Kort na zijn terugkomst is hij zichzelf gaan melden. Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat de twee écht op vakantie waren en niet op de vlucht. 

Ontkennen

Gianni en zijn vriendin Melissa raakten twee jaar geleden tijdens hun deelname aan Temptation Island in opspraak. In het programma waar relaties op de proef worden gesteld, had het stel stiekem hun telefoons meegesmokkeld, waarmee ze geheel tegen de regels in met elkaar communiceerden. 

 

Hierdoor werd het koppel per direct weggestuurd. Melissa gaf vrijwel meteen toe, maar Gianni bleef stug ontkennen dat ze met elkaar communiceerden. De oud-deelnemer van Temptation heeft het in dit geval dus niet bij ontkennen gelaten, want 14 maart meldde hij zichzelf bij de politie in Venlo in gezelschap van een andere hoofdverdachte en hun advocaat. Samen met vier andere verdachten zit Gianni nog in voorarrest. Melissa, de moeder van zijn zoontje, is geen verdachte in de zaak.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder