Brainpower in Even tot hier

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Brainpower in Even tot hier

Even tot hier-kijkers genieten van shop-hit Brainpower: 'Geniaal'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na het verrassende tv-optreden van K3 hadden de makers van Even tot hier deze week weer een ander optreden in petto. Niemand minder dan rapper Brainpower stak zijn hit Dansplaat in een wel heel nieuw jasje.

Zijn opvallende remake ging echter niet over het 'bijzondere' coronabeleid, maar over de rijen die deze week ontstonden bij winkels als Primark, Ikea en de o-zo geliefde Action.

Winkels zijn open

"We komen net uit een lockdown en wat hebben mensen echt nu meteen nodig? Een Samla, een Kragsta of een Varsta", vertelden Niels en Jeroen hun publiek. Voor de leken onder ons: dat zijn normaal gesproken items die je bij Ikea kan kopen, maar muzikaal genie Miguel bracht het op een heel ander idee. "Dat is toch dat liedje? Van Brainpower." En tada, daar was ie! 

Shop till you drop

De rapper stak speciaal voor deze gelegenheid zijn hit in een nieuw jasje. En dat klonk ongeveer zo. "Shop jij of shop ik?" begon hij. "De winkels zijn open, dus we gaan nu weer gauw. Dingetjes kopen, zo van overal wauw. Geloop en gesjouw, rijen gewoontegetrouw. Sta jij bovenop mij of sta ik bovenop jou? Alle mensen weer blij Mark, weer naar de Primark. Iedereen die ook nog effe de Ikea d'r bij pakt."

Benieuwd hoe het volledige liedje klonk? Je hoort het hieronder.

'Brullen van het lachen'

Met deze song kwam er een einde aan dit veelbesproken vijfde seizoen van Even tot hier. Kijkers namen met zowel een lach als een traan afscheid, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

Even tot hier gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder