Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

Conchita Würst wil het Songfestival presenteren met Eva Jinek!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisterenavond schoof oud-Songfestivalwinnaar Conchita Würst aan bij Jinek om te praten over Pride. De Rise Like a Phoenix-zanger zette haar aan het einde nog even voor het blok met de vraag: wil je de show met mij presenteren? 

Eva schrok zich duidelijk kapot, aan haar reactie te zien. Toch hapte ze toe. "Oh my god, all we can do is pray", begon ze. En toen Conchita, die eigenlijk Tom Neuwirth heet, doorvroeg, zei Eva alsnog: "Yes of course, I would love to do it with you too."

Eva Jinek en het Songfestival 2020

Het is niet voor het eerst dat Eva deze vraag krijgt. Eerder vroeg Cornald Maas, die toevallig óók aan tafel zat, of ze het Songfestival 2020 in Nederland zou willen hosten. "Het is de allergrootste tv-klus op aarde", antwoordde ze toen. "Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt." Jinek belandde ook al in onze lijst met 9 BN'ers die het Songfestival zouden kúnnen presenteren

Maastricht versus Rotterdam

En waar mag Eva Jinek (eventueel) het grote podium gaan betreden? Maastricht, of toch Rotterdam? Dat is allemaal nog niet duidelijk. NPO, AVROTROS én NOS mogen de eerste beslissing maken en uiteindelijk keurt de European Broadcasting Union die goed. Of niet. Ergens halverwege augustus komt de definitieve uitslag. Benieuwd naar de kansen? Wij zetten eerder op een rij welke stad beter is. Conchita won in 2014 het Songfestival met haar anthem Rise Like A Phoenix: 

Lees verder