Eva Jinek doet boekje open over heftige talkshowtijd

Door Robin Heerkens
Eva Jinek

Eva Jinek host zo'n zes maanden per jaar géén RTL-talkshow, maar wat doet ze dan eigenlijk? Heus niet alleen maar lanterfanten, maar een beetje bijtanken is eigenlijk ook wel noodzakelijk als we haar zo horen in een interview met magazine ELLE.

Talkshowtijd

Elke dag een volle talkshowtafel in goede banen leiden, in de ochtend al nadenken over onderwerpen, tussendoor even een wereldster interviewen, in het holst van de nacht pas thuiskomen: zo'n latenightshow is geen kattenpis. "Ik moet er heel veel voor laten. Ik ga iedere nacht na de uitzending rond halfdrie naar bed en om halfacht komt mijn kind een flesje bij mij drinken", legt Eva uit. En dan multitaskt ze als een malle. "Dan begint tegelijk mijn telefoon te zoemen in de groepsapp van de redactie en heb ik een berg ongelezen mails."

Eva geen sociaal leven

Eva zet haar sociale leven tijdens de talkshowmaanden op een laag pitje. Of, nou ja: ze haalt die pan gewoon even helemaal van het vuur en dat weet haar omgeving ook. "Mijn sociale leven ligt in die periode stil. Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan." Je moet er wel vól voor gaan, weet Eva. "Het idee dat je parttime kunt werken en tegelijk de top kunt bereiken, is een loos idee."

De ándere helft van het jaar

Zo'n zes maanden per jaar zit Eva vol op de Jinek-toer. En wat doet ze met al die andere maanden van het jaar? "De andere helft ben ik wel thuis met mijn kind, doe ik andere projecten zoals het boek en heb ik meer tijd voor andere dingen." Met 'het boek' doelt Eva haar grote droom die eindelijk uitkwam: een eigen interviewbundel genaamd 'Droom groot'. Je leest in dit boek welke vrouwen Eva als grote voorbeeld ziet. Zo staan er interviews in met onder anderen bestie Merel Westrik, moeder Radana en advocate Carry Knoops.

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.