Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Eva Jinek boekt bijzondere mijlpaal dankzij Famke Louise

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De vlag kan uit bij Eva Jinek! De #ikdoenietmeermee-BN'er-strijd tegen de overheid kwam gisteren tot een ongemakkelijk ophef-hoogte- dan wel dieptepunt met twee van de 'strijders', Famke Louise en Tim Douwsma, in de talkshows Jinek en Op1. Eva trok aan het langste eind.

De reacties liegen er niet om: veel kijkers vonden het hartstikke pijnlijk hoe Famke - met spiekbriefje bij de hand - probeerde uit te leggen waarom ze zich achter de #ikdoenietmeermee-boodschap schaarde. Maar... dat zal Eva een zorg zijn!

Talkshowoorlog

De talkshowkoningin - die deze naam de laatste dagen weer een beetje eer aan doet - ging een soort titanenstrijd aan met Op1. Beide talkshows wisten een #ikdoenietmeermee-BN'er te strikken. Tim Douwsma vertelde in Op1 dat hij nog steeds achter zijn boodschap staat (hij wil kritische vragen kunnen blijven stellen), maar gaf toe dat de hashtag niet zo handig was, aangezien 'ie impliceert dat de BN'ers coronaregels aan hun laars lappen. Jinek had echter de meest besproken én populairste 'kritische BN'er' te pakken: Famke Louise, en dat betaalde zich uit in een kijkcijferrecord voor Eva.

Nieuw kijkcijferrecord

Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een dinsdag-uitzending van Jinek sinds ze bij RTL zit. Het waren er maar liefst 1,021 miljoen, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op1 kon daar niet aan tippen, maar deed het ook vrij goed met een whopping 922.000 kijkers.

Lees verder