Eva Jinek bang om gecanceld te worden: 'Laffe tak!'

Dit Was Het Nieuws is al 27 jaar op televisie en toch heeft Eva Jinek nog nooit durven aanschuiven als gast. En Peter Pannekoek vindt daar wat van. En de kijker ook, als blijkt dat Eva Jinek kennelijk 'een heel hard gevoel voor humor heeft', als de camera's uitstaan.

Eva Jinek wordt geroast door Peter Pannekoek

Na Goede Tijden, Slechte Tijden is Dit Was Het Nieuws de langstlopende serie op tv, vertelt Eva Jinek tot verbazing van presentator Harm Edens, die er al vanaf de eerste aflevering bij is, 27 jaar geleden. Toen nog met team captains Thomas Acda en Raoul Heertje. Harm zit samen met team captain Peter Pannekoek aan tafel bij Jinek om te praten over het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws, dat deze week begint. Ze kijken terug, maar vooral ook vooruit. Want wie wil Peter nou graag nog een keer in het programma? Nou Eva dus. Maar die durft niet.

Verstandige vrouw

Peter Pannekoek is weer op dreef, blijkt al snel in de uitzending gisteravond. Als Eva net verteld heeft dat DWHN al zo lang op tv is en steeds terugkomt, grijpt Peter zijn kans. "Mooi dat je Harm net omschrijft als de herpes van de televisie." Als ze dan vraagt wie ze graag nog te gast willen hebben, hoeft Eva daar niet lang over na te denken. “Ik weet nog wel iemand, maar die is al vaak gevraagd: Eva Jinek, maar dát is een laffe tak!” Eva moet keihard lachen. Waarna ze kalmpjes zegt: "Een verstandige vrouw".

De Vakantievrouw

Maar daarmee is het nog niet klaar, want Harm doet ook nog een duit in het zakje. Als Peter vraagt waarom ze nooit meedoet, gaat Harm daar overheen. "Je hebt altijd vakantie! Dus kom nou gewoon eens.” Daarmee haakt hij lekker in op zijn voormalige teamcaptain Marc-Marie Huijbregts, die haar eerder deze week confronteerde met dezelfde vaststelling. Dan geeft Eva ook toe: “Ohhh, jóngens! Ik heb alle tijd om te komen!”

Cancelangst

Maar ze houdt voet bij stuk. “Nee, jongens, ik laat me altijd zo snel gaan en ik moet ook weer hier normaal doen.”

En dat vindt Peter toch wel erg jammer. “Jouw humor is zo hard. Als de camera uitstaat is die veel harder dan je normaal laat zien. Ik denk dat mensen dat geweldig vinden.”

Eva: “Ik wil ook niet gecanceld worden.”

Na de bevalling dan

Maar Harm geeft niet makkelijk op. “Ergens in september?” Maar dan blijkt Eva te zijn uitgerekend. "Nou, net daarna dan?", volhardt Harm. “Als ik in het bevallingshotel lig! Ik zal erover nadenken.”, probeert Eva de discussie af te sluiten.

Peter: “Hoor je de afzegging?”

Eva, met een grote grijns op haar gezicht: “Ik kom er nog op terug, je hoort van mij!”

Peter, die de bullshit afwijzingen kent: “Je hoort van mijn management.”

Het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws is vanaf donderdag 9 maart weer te zien om 21.30 uur op NPO 1. Jinek zie je dagelijks op RTL 4 rond 22.00 uur.