Erik van Looy is 'een verademing' bij De Slimste Mens

Het valt niet mee dit seizoen bij De Slimste Mens. Er is volop kritiek op het niveau van de deelnemende BN'ers die ze allemaal niet op een rijtje lijken te hebben. Gelukkig zijn er nog bekende Belgen, zoals Erik van Looy.

Erik van Looy bij De Slimste Mens

Op social media lijkt het bij het onderwerp De Slimste Mens alleen nog maar te gaan om het gebrek aan kennis van de deelnemers. Of het gebrek aan bekendheid van de deelnemers. Of het gebrek aan fatsoen van de deelnemers. Zolang het dagelijks nog het beste bekeken programma van de Nederlandse televisie is, zullen de makers zich er niet zo'n zorgen om maken. De kijker klampt zich dan maar vast aan strohalmen als de Vlaamste Slimste Mens-presentator Erik van Looy. "Een verademing."

De Slimste Mens ter Wereld

Terwijl in Nederland de titel 'De Slimste Mens' inmiddels bijna ironisch is geworden, heet de Vlaamse versie zelfs de Slimste Mens ter Wereld. En dat we het over de landsgrenzen moeten zoeken bleek vanavond weer, toen Erik van Looy voor de tweede keer de slimste van de dag werd. GTST-acteur Guido Spek vloog er uit na een vrij matige uitzending waarin hij onder andere dacht dat Henk Westbroek de zanger van Normaal was. Ook dacht hij dat Mahatma Gandhi gevangen had gezeten op Robbeneiland, gezellig in een cel naast Nelson Mandela.

Mooie verhalen

Erik daarentegen weet de kijker wel te boeien. Hij weet vrij veel, heeft leuke verhalen en lacht lekker mee. En hij is ook niet bang om te vragen aan Maarten of hij thuis wél leuk doet. Of om het kantinevoer bij KRO-NCRV eens even lekker af te zeiken. En de kijker geniet ervan en hoopt dat hij nog even lekker blijft zitten tot de finaleweek volgende week.

De Slimste Mens zie je maandag tot en met donderdag om 20.30 uur op NPO 1.