De Slimste Mens-kijkers ergeren zich kapot aan deelnemer: 'Dat gescheld is niet slim'

Twee nieuwe uitdagers zaten op de stoelen bij De Slimste Mens vanavond. Een van die twee wist het wel héél bont te maken en kijkers ergeren zich mateloos aan de 'aparte' houding van Abel van Gijlswijk. 

Door Lise Knipping
De Slimste Mens
© KRO-NCRV

Zorgt de verhuizing van De Slimste Mens niet voor opschudding, dan doet rapper Abel van Gijlswijk dat wel. De deelnemer zegt meteen al dat hij voorstander is van anarchisme. Natuurlijk vraagt presentator Philip Freriks hoe hij dat dan wil bereiken. "Zo, man. Ja zeggen als je gevraagd wordt voor een boomer-show om daar dingen te zeggen die mensen niet willen horen." Ook begint hij over het probleem met kapitalisme. Dat is best vreemd volgens kijkers, want hij zit wel met een paar Nike's op de stoel. Inmiddels is het woord 'fucking' al meermaals gevallen. Tel je mee?

'Fucking'

Twitterende kijkers zijn not amused met de houding van de deelnemer en ze spreken dan ook hun grote irritatie uit. Een speelronde zonder scheldwoorden? Dat gaat er niet in bij Abel. Kijkers valt het uiteraard ook op en er komt nauwelijks een tweet voorbij zónder het woord 'fucking'. Na een lange strijd moest de rapper helaas afzwaaien. "Abel de la Tourette is uitgefuckt", schrijft een kijker. 

De tekst gaat verder onder de tweets

Spraakmakend

Hoewel veel kijkers zwaar geïrriteerd raakten bij het zien van de aflevering van vanavond, is er ook een deel dat stiekem wel geniet van de spraakmakende kandidaat. "Irritant was eerste indruk, toch best grappig, open en recht voor zijn raap. Abel, apart maar gave gast", schrijft een kijker. "

De Slimste Mens is maandag tot en met donderdag te zien rond 20.25 uur op NPO 1.