Erica Meiland zet bijzondere carrièrestap

Door Robin Heerkens
Erica Meiland
© Brunopress

SBS6-realitykanon Erica Meiland kan weer iets nieuws toevoegen op haar cv. Ze wordt lijstduwer voor een politieke partij in Noordwijk.

Dat meldt De Telegraaf. Wat betekent dit eigenlijk? Gaat Erica de politiek in? Nou... nee, hoogstwaarschijnlijk niet. Erica staat helemaal onderaan de kieslijst voor de nieuwe politieke partij 'Partij voor de Inwoners'. Ze is 'lijstduwer' en staat daarmee dus op een onverkiesbare plek voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Lijstduwer Erica

Deze positie wordt vaker ingenomen door een BN'er die zo extra aandacht en herkenbaarheid kan genereren voor een partij. Het is dus niet zo dat 'Eer' echt mikt op een plekje in de gemeenteraad.

Uitgesproken

Deze partij is - net als Erica, zo merkten we laatst nog met haar biografie en uitspraken over de Islam - erg uitgesproken. Zo wil men 'eigen inwoners' bij het toewijzen van een sociale huurwoning voorrang geven ten opzichte van statushouders. Inwoners van Noordwijk moeten ook een gratis parkeerkaart krijgen, de hondenbelasting moet afgeschaft worden en zo zijn er natuurlijk nog meer standpunten.

Chateau Bijstand

Erica zet zich binnenkort ook weer 'maatschappelijk' in. Zo gaat ze voor het nu al veelbesproken SBS6-programma Chateau Bijstandsamen met Maxime en Martien een maand lang op bijstandsniveau leven, al krijgen ze daar - een tikkie ironisch - natuurlijk wel lekker voor betaald. Maar... de Meilandjes zetten zich in deze 'Effe Geen Cent Te Makken' 2.0 wél in voor een goed doel, namelijk Stichting Babyspullen.

Chateau Bijstand is vanaf 7 maart te zien op SBS6.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.