The Lord of the Rings: The Return of the King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lord of the Rings: The Return of the King

Er komt een nieuwe Lord of the Rings-film (met een twist)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Héél goed nieuws: we gaan weer terug naar Middle Earth! En nee, dan hebben we het niet (alleen) over die aankomende, peperdure serie van Amazon, want... er komt ook een nieuwe Lord of the Rings-film aan!

Dat meldt Variety. Het gaat alleen niet om een live-action, maar om een animatiefilm van New Line Cinema - de studio achter de twee filmtrilogieën - én Warner Bros. Animation. Een dikke productie dus! Ook zijn er veel bazen en bazinnen bij betrokken, zoals LOTR-screenwriter Philippa Boyens en Will Matthews, van Netflix' beeldschone The Dark Crystal-prequelserie.

Het LOTR-universum

We weten ook al hoe de film gaat heten: The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Hij speelt zich 260 jaar voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring af en brengt ons terug naar Helm's Deep, de vesting waar King Théodon in The Two Towers met zijn volk naartoe vluchtte. De hoofdpersoon van deze LOTR-anime is koning van Rohan Helm Hammerhand. Deze film speelt zich af in het filmuniversum dat Peter Jackson creëerde met zijn twee trilogieën. 

Lord of the Rings serie

Iets waar we misschien nog wel meer naar uitkijken, is de Lord of the Rings-serie waar Amazon nu al vrij lang aan werkt. Het gaat ook hier om een prequel. Benieuwd naar het verhaal, de releasedate en de opnames? Wij zetten het voor je op een rij in ons artikel met alles dat je moet weten over de Lord of the Rings-serie.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim heeft helaas nog geen releasedate.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder