EO vraagt Marco Kroon voor The Passion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
EO vraagt Marco Kroon voor The Passion

EO vraagt Marco Kroon voor The Passion

|
|

Laatste update:

De Evangelische Omroep heeft dit jaar militair Marco Kroon gevraagd voor de rol van Barabbas in The Passion. Volgens de omroep is nog niet duidelijk of hij de rol accepteert.

Kroon, drager van de militaire Willemsorde, raakte in opspraak nadat bekend werd dat hij tijdens een geheime missie in Afghanistan een man had gedood. Kroon verzweeg het incident omdat de informatie mensenlevens in gevaar kon brengen. Een uitzending van Nieuwsuur over de kwestie werd om dezelfde reden niet uitgezonden.

Barabbas!

De rol van Barabbas heeft in de uitvoering van The Passion meestal een link met de actualiteit. Eerder werd de rol vertolkt door Yuri van Gelder, Dave Roelvink en wielrenner Thomas Dekker. Van Gelder raakte in opspraak omdat hij na een avond stappen weg werd gestuurd bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Roelvink werd veroordeeld voor heling, en Dekker werd betrapt op het gebruik van doping.

In het Paasverhaal mag het volk van Jeruzalem kiezen wie er gratie krijgt: Jezus of de moordenaar Barabbas. Opgehitst door priesters, kiest men ervoor om Barabbas vrij te laten, waarna Jezus wordt gekruisigd.

The Passion is op Witte Donderdag, 29 maart, te zien op NPO1. Vanaf 20:30 schakelt de zender naar De Bijlmer, waar het passiespel wordt opgevoerd. Tommie Christiaan speelt dit jaar de rol van Jezus. Glennis Grace kruipt in de huid van Maria. Judas wordt vertolkt door zanger Jeangu Macrooy, en rapper Brainpower speelt Petrus. De hele rolverdeling vind je hier!

Lees verder