Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) keert terug Star Trek: Picard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) keert terug Star Trek: Picard

Engage! Eerste trailer van Star Trek: Picard!

|
|

Laatste update:

Jean-Luc Picard trekt ten strijde tegen de Borg, in Star Trek: Picard! De eerste trailer van de nieuwe serie met Patrick Stewart is allesbehalve futile!

Jean-Luc Picard leidt 20 jaar na Star Trek: Nemesis een teruggetrokken bestaan. Hij is gepensioneerd, maar de ruimte blijft de idealistische Starfleet-kapitein roepen. Als een jonge vrouw de hulp inroept van de legendarische kapitein, besluit hij het avontuur weer op te zoeken. Heel veel mensen zitten achter de jongedame aan, en de levensgevaarlijke Borg ook!

Verrassing! Commander Data (Brent Spiner) keert ook terug naar het Star Trek-universum. Aan het einde van Star Trek: Nemesis offert deze androïde zichzelf op om Picard te redden, maar wordt zijn geheugen in een andere robot geplaatst. Omdat het een primitief model is, lijkt Data’s persoonlijkheid voorgoed verloren, maar zo te zien is het Starfleet toch gelukt om ‘m te activeren! Of spelen ze in het holodeck? Of... is dit toch nog de oude androïde B4?

Star Trek: Picard

Naast Data zijn er nog veel meer oude bekenden te zien in Star Trek: Picard. Keri Ryan keert terug als Seven Of Nine; de Borg-drone speelde een belangrijke rol in Star Trek: Voyager, en maakt nu kennis met de kapitein uit The Next Generation. Een andere ex-Borg, Hugh, wordt gespeeld door Jonathan Del Arco, die deze kleine rol eerder vervulde. Aangezien er twéé oud-Borgs in de serie zitten, vermoeden we dat dit een rode lijn door het verhaal wordt, maar dat is nu nog speculeren.

Jonathan Frakes en Marina Sirtis keren sowieso terug als William Ryker en Deanna Troi, maar waarschijnlijk in een gastrol. Frakes regisseert overigens ook een paar afleveringen van Star Trek: Picard.

Star Trek: Picard verschijnt waarschijnlijk begin 2020 (of eind 2019, maar waarschijnlijk niet meer) op Amazon Prime Video. Hoewel de serie gemaakt wordt door CBS All Acces, mag Amazon Picard internationaal uitzenden. Aangezien Star Trek: Discovery hier op Netflix verschijnt hoopten we ook op een Netflix-release… Dat wordt nog lastig om straks al je abonnementen te managen. Van de Star Trek-films hoeven we het de komende jaren helaas helemaal niet te hebben.

Lees verder