Emotionele Boer Zoekt Vrouw-brief: 'Vriend van mijn overleden vriendin'

Door Redactie
Boer Zoekt Vrouw

Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Hilda kreeg een brief van de vriend van haar onlangs overleden vriendin. "Wat een triest verhaal!"

Yvon Jaspers reisde voor de eerste Boer Zoekt Vrouw-aflevering van 2022 af naar de boeren met alle post die ze hadden ontvangen. Voor boerin Hilda zat daar een bijzondere brief bij. Deze was namelijk afkomstig van een oude bekende: de vriend van Maaike, een vriendin van Hilda die in februari was overleden.

'Blijf op de koffie komen'

“Helaas kennen we elkaar al door omstandigheden die zich af hebben gespeeld”, schreef hij. “Het alleen zijn valt mij zwaar. Maar als ik bij jou ben voel ik me op mijn gemak en kan ik mezelf zijn. Als je het niet ziet zitten, voel je er dan niet bezwaard over. Het gaat hier om jou. Ik blijf dan nog steeds op de koffie komen.”

Emotionele Boer Zoekt Vrouw-brief: 'Vriend van mijn overleden vriendin'

Heftige situatie

Hilda vertelde dat de briefschrijver de dag nadat Boer Zoekt Vrouw de boeren in augustus aan het publiek introduceerde nog op de koffie was geweest. Toen de brief leek te zijn doorgedrongen, raakte Hilda erg geëmotioneerd.

De boerin had helemaal niet door gehad dat hij haar leuk vond en zag hem eigenlijk alleen als 'de vriend van haar overleden vriendin'. “Het is toch een beetje raar, dat ik hem nog link aan Maaike", vertelde een verdrietige Hilda. Yvon legde de brief maar even op een apart stapeltje, zodat Hilda er nog over na kon denken. Ook kijkers vonden het een heftige situatie.

Emotionele Boer Zoekt Vrouw-brief: 'Vriend van mijn overleden vriendin'

Boer Zoekt Vrouw is op zondag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.