Ellemieke Vermolen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ellemieke Vermolen
BN'ersOpinieOphef

Ellemieke Vermolen deelt sneer uit aan Sonja Bakker

|
|

Laatste update:

Sonja Bakker kwam vorig jaar al aan de lopende band slecht in het nieuws omdat ze recepten bleek te pikken. Deze week viel de dieetgoeroe opnieuw door de mand: haar kookboeken schijnen ook vol plagiaat te zitten. Ellemieke Vermolen is er klaar mee en trekt de hele methode van Bakker in twijfel.

'Kopiëren is gewoon een no go'

Ellemieke heeft zelf ook meerdere kookboeken op de markt gebracht en kan geen begrip opbrengen voor Sonja. "Je wordt vaak wel geïnspireerd door andere recepten, maar kopiëren is gewoon een no go. Ik begrijp gewoon niet waarom ze dit doet", zegt de de schrijfster en voormalig televisiepresentatrice vrijdagavond in Shownieuws. 

 

'Is het wel haar methode?'

Ze is haar vertrouwen in Bakker dan ook wel een beetje kwijtgeraakt. "Ik ga wel een beetje twijfelen aan die methode nu van haar. Is het nou echt wel haar methode? (...) Je gaat er wel vraagtekens bij zetten."

Recepten gestolen van foodbloggers

Bakker publiceerde vorig jaar ‘originele’ recepten op haar Instagram, maar deze bleken uiteindelijk toch niet zo origineel. Sonja Bakker stal recepten van foodbloggers en gaf vervolgens haar medewerkers de schuld. Door dit gedrag kon een award niet uitblijven en daarom won de dieetduizendpoot de ‘Meest Huichelachtige BN’er’-award van Veronica Superguide. 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Lees verder