Einde van een tijdperk: Dr. Phil stopt met talkshow

Een van de meest iconische talkshows ever is binnenkort niet meer: Phil McGraw stopt na 21 seizoenen met zijn dagelijkse talkshow Dr. Phil.

Door Robin Heerkens
Phil McGraw

De laatste aflevering van het programma wordt in het voorjaar uitgezonden, melden Amerikaanse media.

Dr. Phil neemt afscheid

De show, waarin Phil als psycholoog in gesprek gaat met zijn gasten én van die typische adviezen gaf ('Phil-isms'), was in 2002 voor het eerst te zien. "Met deze show hebben we duizenden mensen en miljoenen kijkers geholpen met allerlei problemen", zei de 72-jarige presentator over zijn vertrek. "Dit is een geweldig hoofdstuk in mijn leven en carrière geweest, maar er is nog zo veel dat ik wil doen."

'Ongezonde werksfeer'

Vorig jaar verschenen verhalen over de "ongezonde werksfeer" die er bij het dagelijkse televisieprogramma zou hangen. Destijds ontkende Dr. Phil die geruchten met klem. "Deze aantijgingen zijn vals en puur en alleen gebruikt om een sensatiestuk te schrijven", liet zijn advocaat weten. Ondanks die mogelijke DWDD-achtige sfeer, behaalden Phil en zijn team altijd klinkende kijkcijfers. Hij zat bij de best scorende dagelijkse talkshows van de VS met gemiddeld 2 milljoen kijkers per dag - erg veel voor zogenoemde daytime television

Waarom stopt Dr. Phil?

Waarom het programma nu eigenlijk stopt? Dat weten we niet. Volgens bronnen van de zender waar Dr. Phil op kwam, CBS, was het in ieder geval Phil zélf die de knoop doorhakte, zo meldt Variety.

Bron: ANP/Veronica Superguide