Ein-de-lijk: de eerste trailer van Aquaman is hier

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ein-de-lijk: de eerste trailer van Aquaman is hier

Ein-de-lijk: de eerste trailer van Aquaman is hier

|
|

Laatste update:

We weten al bijna vier jaar dat-ie eraan komt: een eerste eigen film voor onderwaterheld Aquaman, van wie we al een glimp opvingen in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) en Justice League (2017). Dit weekend verscheen op ComicCon in San Diego de allereerste trailer van het actiespektakel van DC Comics, dat de grootste knaller van komende Kerst moet gaan worden.

Diep in de zee

Highlights uit de nieuwe trailer zijn onder meer een eerste kennismaking met de onderwaterfamilie van Aquaman (Jason Momoa, Game of Thrones), onder wie Nicole Kidman als Queen Atlanna, zijn moeder, en Patrick Wilson als zijn oorlogszuchtige halfbroer Orm, ook wel bekend als Ocean Master. Ook zien we een toffe scène uit Aquaman’s - die boven water Arthur Curry heet - verleden; als hij op een schooluitje gepest wordt door klasgenootjes, krijgt hij back-up van een zee-aquarium vol haaien en andere grote zwemmers. Verder komt Amber Heard voorbij in de gedaante van de roodharige Mera, die we eveneens al zagen in Justice League.

Klassiek actiedrama in een nieuw, nat jasje

In de film zien we hoe Arthur Curry geboren wordt uit de liefdesrelatie tussen de koningin van Atlantis en de eigenaar van een vuurtoren. Hij vermaakt zich voornamelijk boven water, maar wanneer hij te horen krijgt dat zijn halfbroer van plan is om de oorlog te verklaren aan het droge, reist hij af naar Atlantis om de troon voor zich te winnen en een allesverwoestende ramp te voorkomen.

Aftellen maar!

De trailer van het Thor-achtige spektakel ziet er behoorlijk vermakelijk en veelbelovend uit: we zien veel grootschalige actiescènes, indrukwekkende visuals en een stevige cast die de nodige verwachtingen schept. Ja, regisseur James Wan, die we kennen van horrorhits als The Conjuring en Saw, en nooit eerder een superheldenfilm maakte, lijkt goed werk te hebben verricht. Sinds de aankondiging van de film in 2014 is het lange wachten voor de fans nu bíjna voorbij: Aquaman draait vanaf 20 december in de bioscoop.

Lees verder