• Nieuws

Eerste trailer van Mindhunter seizoen 2 is om te huilen!

Mindhunter seizoen 2 staat vanaf 16 augustus op Netflix

Holden Ford, Bill Tench en hun grote ‘vriend’ Ed Kemper keren terug in het tweede seizoen van Mindhunter. De eerste beelden beloven alweer misselijkmakende spanning!

Het eerste seizoen van Mindhunter ging over het nieuwe fenomeen van de ‘seriemoordenaar’, die in de jaren 70 kwam opzetten. In het tweede seizoen is de hype nog steeds niet gaan liggen! Sterker nog: de FBI heeft het moeilijker dan ooit in de strijd tegen gestoorde killers. Dat leverde een spannende, onderhoudende serie op: één van onze favoriete Netflix Originals!

In het eerste seizoen van Mindhunter proberen FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) een nieuwe techniek om de nieuwste soort misdadiger te begrijpen: de seriemoordenaar. Het duo houdt lange interviews met ze, om van ze te leren, en andere griezels vóór te zijn. De succesvolle serie werd al snel verlengd met een tweede seizoen.

Mindhunter

Hoewel het duo zich op vreemd terrein begeeft, lijkt hun aanpak behoorlijk goed te werken. Tegelijkertijd zijn andere agenten totáál niet onder de indruk (‘criminelen moet je in de cel smijten, niet ermee praten’), en is de FBI bang voor de publieke opinie. Ook voor Ford en Tench zélf zijn de gesprekken erg zwaar, door alle gruwelijke details die ze te horen krijgen en de bedreigingen van onder andere de reusachtige Ed Kemper (Cameron Britton).

In het tweede seizoen proberen de FBI-agenten te verdoezelen dat hun gesprekken soms wel écht over het randje gaan, én zitten ze natuurlijk meerdere moordenaars op de hielen. De beruchte Charles Manson komt voorbij, net als Son Of Sam én de gruwelijke Atlanta Child Murders. Ook de BTK-killer, die in het eerste seizoen al een kleine, maar opvallende rol had keert terug.

In de vervolgserie zijn seriemoordenaars ook doorgedrongen tot het grote publiek, waar het in het eerste seizoen een nog (grotendeels) onbekend fenomeen was. Hierdoor steeg de druk op de FBI, en de paranoia in verschillende Amerikaanse steden tot het kookpunt!

Het tweede seizoen van Mindhunter, bestaande uit negen afleveringen, staat vanaf 16 augustus op Netflix.