Eerste info over The Hunger Games-prequel!

De prequel op The Hunger Games heeft een onverwachte hoofdrolspeler: Coriolanus Snow!

De The Hunger Games-films en -boeken zijn bijzonder populair, en fans kunnen niet wachten op de prequel The Ballad Of Songbirds And Snakes. Suzanne Collins heeft de eerste informatie over het verhaal naar buiten gebracht!

Hunger Games-schrijfster Suzanne Collins kondigde vorig jaar al een prequel op de sciencefictionreeks aan. Kort daarna bevestigde Lionsgate dat het boek vrijwel zeker verfilmd wordt. Het boek verschijnt in mei, en daarom wordt nu langzamerhand de eerste informatie bekend. Shocker: het boek (en dus de film) gaat over… president Coriolanus Snow!

Snow (Donald Sutherland) is in The Hunger Games de meedogenloze president van Panem die kinderen elkaar laat vermoorden tijdens de jaarlijkse ‘hongerspelen’. Dankzij Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en het verzet wordt zijn regering uiteindelijk omvergeworpen.

The Hunger Games-prequel

In het nieuwe verhaal, genaamd The Ballad Of Songbirds And Snakes, is Snow nog jong en de onverwachte(!) held van het verhaal. Als rijke jongeman uit de Capitol wordt hij aangesteld als mentor tijdens de Hunger Games. Tot zijn grote schrik en ergernis moet hij een kandidaat helpen uit het armoedige ‘twaalfde district’, wat nogal een vernedering is voor iemand van zijn statuur…

De prequel speelt zich ongeveer 64 jaar vóór de eerste boeken en films af. De verschrikkelijke oorlog die leidde tot het bedenken van de Hunger Games is nog erg recent, en speelt op de achtergrond een behoorlijk grote rol.

Het is afwachten wat Hunger Games-fans van de keuze vinden! Snow is in de boeken en films écht een kwade pier, maar in The Ballad Of Songbirds And Snakes vooral een aardige, charmante en ambitieuze tiener. Het doet een beetje denken aan Star Wars, dat in de prequeltrilogie vooral ging over de transformatie van Anakin Skywalker tot Darth Vader!

Wanneer de Hunger Games-prequelfilm verschijnt is nog niet bekend, maar aangezien het boek binnenkort al uitkomt verwachten we 2022. Interessant idee, of niet?