Eerste details The Lord of the Rings-serie uitgelekt

Elijah Wood als Frodo

De Lord of the Rings-serie voor Amazon Prime - je weet wel, die show die 1 MILJARD (!) kost - krijgt steeds meer vorm. Door de uitgelekte synopsis weten we dat de reeks zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit de films afspeelt.

TheOneRing.net berichtte als eerste over de synopsis. Wat blijkt? Onze Middle-Earth-hereniging brengt ons in elk geval langs de Misty Mountains, Lindon en Númenor.

Waar gaat de serie over?

"De komende reeks van Amazon Studios brengt de heldhaftige legendes uit de fabelachtige Second Age van Middle-Earth naar het scherm", zo luidt de samenvatting. "De serie neemt kijkers mee naar een tijd waar grote krachten werden gemaakt, koninkrijken groeiden naar uitzonderlijke hoogtes, maar ook omvielen en waar onverwachte helden werden beproefd. Hoop was bijna vervlogen en de grootste vijand uit de wereld van Tolkien dreigt de wereld onder te dompelen in duisternis."

Eerste details The Lord of the Rings-serie uitgelekt

Nog meer details

Nee, dat is nog niet alles! "De reeks begint op het moment dat het vredig is en volgt een cast van nieuwe en bekende personages", zo vervolgt TheOneRing. "Deze groep gaat de strijd aan met een gevreesd kwaad dat weer in Middle-Earth verschijnt. Van de duistere dieptes in de Misty Mountains, naar de majestueuze bossen van elfenstad Lindon tot aan het adembenemende koninkrijk Númenor en de uiterste hoeken van de landkaart."

Grootse toekomst

De Lord of the Rings-serie filmt gelukkig ook weer in het machtig mooie Nieuw-Zeeland en ondanks een corona-tegenslag, komen de afleveringen ergens in 2021 gewoon onze kant op, zo vermoeden we. Volgens TheOneRing zijn de eerste twee afleveringen namelijk al klaar! Deze ongetwijfeld epische reeks zou minimaal zo'n 5 seizoenen doorgaan en het eerste én tweede seizoen worden back-to-back - aka achter elkaar - opgenomen, dus er zit flink wat vaart achter!