Eerste beelden Vikings seizoen 6b!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste beelden Vikings seizoen 6b!

Eerste beelden Vikings seizoen 6b!

|
|

Laatste update:

Het lot van de Vikings wordt duidelijk in de laatste afleveringen van de populaire serie. Op Comic Con @ Home zijn de eerste beelden van Vikings seizoen 6b vertoond.

Let op: heftige spoiler alert!

Het slotseizoen van Vikings draait om de strijd tussen Bjorn Ironside, die strijdt aan de kant van koning Harald, en Oleg de profeet: de prins van Kiev die Scandinavië wil veroveren. Volgens Oleg moet het maar eens afgelopen zijn met die barbaarse, ongedoopte vikingen en tot nu toe komt hij een heel eind!

Oleg viel met zijn leger Noorwegen binnen en koning Harald bleek zó onpopulair dat maar weinig Noormannen hem wilden helpen. Bjorn deed dat wel, maar hij werd vervolgens neergestoken door zijn broer Ivar, die samenwerkt met Oleg…

Vikings seizoen 6-spoilers

Halverwege seizoen zag het er dus slecht uit voor de Vikings, maar er is hoop! Het was onduidelijk of Bjorn nog leefde, maar uit de nieuwe beelden blijkt dit wél zo te zijn. Hij is wel in bijzonder slechte staat, dus we betwijfelen dat hij nog heel lang de koude lucht inademt!

Wanneer de strijd om Scandinavië precies verdergaat is op dit moment nog niet bekend. We weten wel dat Vikings seizoen 6b gepland staat voor 2020, waarschijnlijk eind dit jaar. Daarna is het trouwens nog niet helemaal afgelopen met de viking-avonturen, want er wordt ook gewerkt aan een spin-off genaamd Vikings: Valhalla.

Vikings: Valhalla speelt zich ongeveer 100 jaar na Vikings af, en draait om aantal andere illustere Noormannen. Ontdekkingsreiziger Leif Eriksson, die de eerste vikingnederzetting op het Amerikaanse continent bouwde, bijvoorbeeld, en Harald Hardrade. Deze Noorse koning wist Noorwegen te verenigen tot één koninkrijk, maar zijn strijd om koning van Engeland te worden verliep zó dramatisch dat deze het einde van het vikingtijdperk inluidde.

Het duurt nog wel even voor het zo ver is... Tot die tijd kun je als Vikings-fan deze zeven series ook checken!

Lees verder