Eerste beelden van X-Men: Dark Phoenix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste beelden van X-Men: Dark Phoenix

Eerste beelden van X-Men: Dark Phoenix

|
|

Laatste update:

Na de strijd tegen Apocalypse wacht de X-Men een nieuwe vijand: Jean Grey! Entertainment Weekly heeft de eerste foto’s van X-Men: Dark Phoenix gedeeld!

Comic-fans weten waarschijnlijk wel waar de ‘Phoenix’-verhaallijn over gaat, maar we geven toch een korte primer. De krachtige telepaat Jean Grey (Sophie Turner) wordt tijdens een ruimtemissie geraakt door een energiegolf, waardoor haar duistere kant naar boven komt.

Gegijzelde Grey

Haar gevaarlijke alter ego noemt zichzelf ‘Phoenix’, en maakt de powers van Grey veel sterker dan normaal. De X-Men proberen de Phoenix te vernietigen, maar dat deze in het lichaam van hun vriendin zit, compliceert de zaak enorm!

All-Stars

Voor Dark Phoenix komen bekende X-Men-veteranen weer opdraven. James McAvoy keert terug als Professor X, en Michael Fassbender is te zien als de schurk Magneto. Jennifer Lawrence trotseert úren in de make-up-ruimte voor de rol van Mystique; de blauwe mutante die de vorm van andere mensen aanneemt.

Nicholas Hoult, Evan Peters en Alecandra Shipp zijn weer te zien als respectievelijk Beast, Quicksilver en Storm. Tye Sheridan en Kodi Smit-McPhee keren terug als Cyclops en Nightcrawler.

Nieuw in het X-Men-universum is Jessica Chastain. Zij speelt een nog onbekende, buitenaardse mutant die net als Mystique van vorm kan veranderen. Ze probeert de instabiele Jean Grey/Phoenix voor haar eigen doeleinden te gebruiken.

De film wordt geregisseerd door Simon Kinberg. Van huis uit is hij screenwriter; hij werkte onder meer aan X-Men: Apocalypse, Mr. And Mrs. Smith en Sherlock Holmes. Dark Phoenix is de eerste film die hij regisseert.

X-Men: Dark Phoenix draait vanaf november 2018 in de bioscoop. Het hele verhaal van Entertainment Weekly vind je hier.

Lees verder