Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange in Pop22

Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange in Pop22
TV

Eerste aflevering Pop22 valt in de smaak!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Matthijs van Nieuwkerk is binnenkort te zien in de kennisquiz The Connection, maar de presentator test óók een nieuw muziekprogramma: Pop22. In eerste instantie bestaat het programma met Matthijs en Ilse DeLange uit twee afleveringen, maar na de eerste episode roepen de kijkers vooral om méér!

Pop22 draait om bekende (en iets minder bekende) hedendaagse artiesten die een showcase geven van hun werk. In de eerste aflevering kwamen Davina Michelle, Froukje, Sor, Chels en Blanks voorbij. Voor kijkers ging er een totaal nieuwe muzikale wereld open.

Een gevestigde artieste als Davina Michelle lokt de kijkers naar binnen, die vervolgens op onbekendere pareltjes getrakteerd worden, zoals Chels! Het is een beproefd concept (het programma is geïnspireerd door Later With Jools Holland), maar niet minder sterk!

Matthijs richt zich in Matthijs Gaat Door en Chansons! vooral op muziek voor een… rijper publiek, maar het uitstapje naar modernere artiesten beviel de kijkers uitstekend. Online klonk halverwege de eerste uitzending al de roep naar méér afleveringen van Pop22.

Pop 22 gaat doorrrrrr?

Waarom er maar twee afleveringen van Pop22 in de planning staan is niet helemaal duidelijk, maar op de site van BNNVARA meldde Ilse DeLange dat de ambitie er is om het programma veel langer op de buis te houden. Aan de reacties ligt het in elk geval niet.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

In de tweede aflevering van Pop22 komen o.a. Di-Rect en Snelle langs om op te treden. Je ziet het op donderdag 26 mei, rond 21:15 uur.

Lees verder