Jan Versteegh in Lingo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Versteegh in Lingo

Heimwee: Eerste aflevering Lingo ontvangen met middelmatige reacties

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De vooravond van SBS6 is compleet omgegooid en brengt meerdere programma’s terug op de buis. Waaronder Lingo! De eerste aflevering trok ruim 800.000 kijkers. De fans hadden echter veel te zeggen over de vernieuwde spelregels en de nieuwe presentator.

Waar is Lucille?

Jan Versteegh neemt de presentatie dit seizoen op zich. 5 jaar geleden was Lucille Werner voor het laatst te zien achter de desk, en ze werd door vele kijker zeer gemist. Ze hebben heimwee naar haar leuke praatjes en vinden Jan nogal stijfjes presenteren. Gelukkig is dé stem van Lingo wel gebleven. JP helpt de spelers zoals vanouds, uiteraard buiten beeld. 

Waar is de Lingo-kaart?

Maar niet alleen het presentatiestokje is overgedragen aan iemand anders, ook de spelregels zijn op de schop genomen. Zo is de Lingo-kaart alleen nog maar te zien in de finale. De deelnemers graaien in de voorrondes nu naar ballen met letters erop in plaats van cijfers. Hier moeten ze dan een puzzelwoord mee zien te ontcijferen voor 100 euro bovenop hun bedrag. Op Twitter laten kijkers weten dat ze de nostalgische Lingo-kaart gewoon terug willen!

Wat doet de groene bal?

Ook de groene bal heeft een nieuwe betekenis. Wanneer deze wordt getrokken krijgen de deelnemers 10 euro extra, en als alle 4 de ballen in het spel uit de grabbelton zijn gehaald krijgt iedereen in het publiek maar liefst 50 euro mee naar huis! De verliezers krijgen nu trouwens een paar prachtige Lingo-sokken als troostprijs.

Gemiste kans

Fans van het programma vinden de veranderingen onnodig en ergeren zich aan de gigalange reclames tussendoor (en tijdens het programma). Al met al vonden veel kijkers het een gemiste kans.

Niet alleen maar ellende

Uiteraard was niet iedereen negatief en zijn veel mensen ook blij met de terugkeer. Niet alleen Lingo, maar ook Man Bijt Hond zorgen beide weer voor de nodige nostalgie in het leven. Voor de liefhebbers was het vooral weer fijn om keihard naar het beeldscherm te schreeuwen. Lingo is van maandag tot en met vrijdag te zien om 8 uur op SBS6. 

Lees verder