Edsilia Rombley reageert op Songfestival-'snuifgate': 'Zo sneu'

Edsilia Rombley in Beau

De Italiaanse rockband Måneskin won afgelopen zaterdag het Songfestival met hun dampende knaller 'Zitti E Buoni'. Dit was niet hét moment waar iedereen het over had. Eerder leek het namelijk alsof de leadzanger een lijntje coke naar binnen werkte. Presentatrice Edsilia Rombley reageerde er vanavond bij Beau op.

Laten we eerst het gerucht de wereld uit helpen. Nee, leadzanger Damiano David zat niet voor het oog van honderden miljoenen kijkers een pretlijntje op te snuiven. Hij hield zelf al vol dat 'ie een gebroken glas wilde opruimen, maar hij deed vandaag óók nog een drugstest om zijn onschuld te bewijzen. En inderdaad: die test bleek negatief.

Edsilia reageert

Beau had vanavond Edsilia, maar ook Chantal Janzen aan tafel zitten om na te praten over het Songfestival. "Edsilia, jij stond er met je neus bovenop", grapte hij, waarna de studio in de lach schoot.  "Ik zag al gelijk dat het niet zo was hoor", legde ze uit. Geen sprake van coke dus. "Dat zou ook idioot zijn! Dan kom je ook niet eens binnen." Edsilia bevestigt het verhaal van Damiano: ze zag 'm druk in de weer met een ice bucket, waar dus (vermoedelijk) wat scherven bij lagen.

'Hoe gestoord zijn wij?'

Een rocker die met zijn hoofd naar beneden gaat en die dude naast 'm die hem nog even aantikt - ja, dan is het met vooroordelen gevulde plaatje al snel compleet, helaas. Wat erg eigenlijk, vindt Beau. "Hoe gestoord zijn wij dat we allemaal die social media achtervolgen?" Chantal moet toegeven dat ook zij hier in eerste instantie in meeging. "Ik moet zeggen: wij dachten het wel allemaal toen we dít zagen. Dat was het gekke."

Jammer

Edsilia vindt het achteraf gezien nogal jammer, die beeldvorming. "Zo sneu hè? Dan gaat alle aandacht daar naartoe..."

Beau is elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.