Eddie Murphy Mike Epps Wesley Snipes Dolemite

Veronica Superguide logo
Eddie Murphy Mike Epps Wesley Snipes Dolemite

Eddie Murphy en Wesley Snipes in trailer voor Netflix-komedie My Name is Dolemite

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een tijd terug vroegen we ons al hardop af wat er met Wesley Snipes is gebeurd, maar nu lijkt de voormalige actiester toch echt aan een comeback te beginnen. Hij is namelijk binnenkort te zien in de nieuwe Eddie Murphy-komedie My Name is Dolemite, die dit najaar op Netflix verschijnt. In deze biopic speelt Murphy de rol van Rudy Ray Moore, een acteur en komiek die vooral bekend werd vanwege zijn personage Dolemite. Dit was een over-the-top pimp met vlotte praatjes en kung fu-skills. Naast Murphy en Snipes doen ook komiek Keegan Michael-Key en Snoop Dogg mee, dus dat belooft wat. Hier vast de trailer.

My Name is Dolemite vertelt vooral over de opnames van de Dolemite-film, een onvervalst stukje blaxploitation uit 1975. Snipes speelt de rol van regisseur D'Urville Martin. Voor de 57-jarige in ongenade gevallen acteur wordt dit zijn eerste grote rol sinds hij in The Expendables 3 opdook, en dat was de eerste film waarin hij te zien was nadat hij uit de gevangenis vrijgelaten was. De afgelopen jaren dook Snipes zo nu en dan weer in het nieuws op met plannen om een Blade-reboot te doen, maar nu deze rol officieel naar meervoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali is gegaan (met goedkeuring van Snipes trouwens) gaat dat niet meer gebeuren.

Ook samen te zien in Coming 2 America

Het lijkt erop alsof Murphy er een persoonlijke missie van heeft gemaakt om de carrière van de voormalige Blade-ster weer uit het slop te trekken, want Snipes zal volgend jaar ook te zien zijn in Coming 2 America, het langverwachte vervolg op Coming to America, de hitkomedie uit 1988. Eddie Murphy keert hierin terug naar de rol van Prins Akeem van Zamuda, en James Earl Jones speelt hierin wederom de rol van zijn strenge vader, koning Jaffer Joffer. Snipes zal in deze sequel de rol spelen van ene Generaal Izzi, de heerser van een buurland van Zamunda. Coming 2 America komt met Kerst 2020 in de bioscopen.

Lees verder