Dwayne ‘The Rock’ Johnson kondigt nieuwe Netflix-film aan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dwayne ‘The Rock’ Johnson kondigt nieuwe Netflix-film aan

Dwayne ‘The Rock’ Johnson kondigt nieuwe Netflix-film aan

|
|

Laatste update:

Dwayne Johnson maakt zó veel films dat we de tel haast kwijt zijn. De wereldster kondigde zomaar een nieuw Netflix-project aan: John Henry And The Statesmen.

De ‘hardest working man in Hollywood’ speelt binnenkort nóg een harde werker: spoorwegarbeider John Henry. Hoewel de film nét is aangekondigd, is er ook al een korte teaser.

Wie?

John Henry geniet in de Verenigde Staten een haast mythische status als symbool van de vakbonden en de burgerrechtenbeweging. Henry sloeg met een voorhamer gaten in hard steen, zodat er ruimte ontstond om dynamietstaven te plaatsen. Het werk was loeizwaar, maar zéér belangrijk als er een spoortunnel gemaakt werd.

Toen Henry’s baas van plan was om deze klus met een nieuw soort stoomboor te doen, kwam Henry in opstand. Om te bewijzen dat mensen beter werken dan machines nam hij het tegen de reuzenboor op in een wedstrijd. Hoewel Henry de race won, door onvermoeibaar te hameren, overleed hij kort daarna aan uitputting.

Het volksverhaal werd door veel artiesten tot muziek bewerkt, waaronder Johnny Cash.

De film draait om John Henry, die leiding geeft aan een groep volkshelden van over de hele wereld. De details zijn verder nog erg vaag: de film wordt geregisseerd door Jake Kasdan (Jumanji: Welcome To The Jungle) en geschreven door Tom Wheeler (Puss In Boots, The LEGO Ninjago Movie).

Dwayne Johnson kan dus voorlopig nog niet met vakantie. Zijn opnames voor de Disney-filmJungle Cruise zitten er net op, en nu filmt hij de Fast And Furious-spin-off Hobbs And Shaw. Het werk aan de nieuwe Jumanji-film is ook al begonnen, die verschijnt eind 2019.

Lees verder