Dus zo ziet JP uit Lingo eruit

Veronica Superguide logo
Dus zo ziet JP uit Lingo eruit

Dus zo ziet JP uit Lingo eruit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al is Lingo alweer een paar jaar niet meer op tv, toch kan menig Nederlander zich zo nog de stem van jurylid JP voor de geest halen. Maar niet zijn gezicht, want de man die in het taalprogramma zo vaak de woorden uitlegde verscheen nooit voor de camera. Tot gisteravond, toen hij ineens op RTL4 opdook in het Art Rooijakkers-programma Iedereen Had Het Erover.

“Hè? Ben jij JP van Lingo?”

Jan Peter Pellemans, zoals JP voluit heet, vertelde dat mensen bij het horen van zijn stem hem nog steeds meteen herkennen: “Dat is ongelofelijk. Volgensmij is Lingo nu vier jaar van de buis af en ik heb nog steeds zeker één keer per week dat mensen zeggen ‘Hè? Ben jij JP van Lingo?’”

“Ja, het stond in het woordenboek”

De reden dat Lingo bij Iedereen Had Het Erover aan bod kwam was dat er teruggeblikt werd op het beruchte fragment uit 2011, waarin een kandidaat bij zevenletterwoordenlingo het woord cumshot opperde (wat hij uitsprak als cums-hot), zonder te weten wat het betekent. “Ja, het stond in het woordenboek”, zo legde de kandidaat uit. JP moest toen vervolgens dit woord proberen uit te leggen in een omschrijving die voor alle leeftijden geschikt was. Het filmpje van het fragment ging vervolgens ontzettend viral. Het gezochte woord bleek uiteindelijk concert te zijn.

Lees verder