Duncan Laurence wint het Songfestival volgens… Google!!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Duncan Laurence wint het Songfestival volgens… Google!!

Duncan Laurence wint het Songfestival volgens… Google!!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De Nederlandse zanger Duncan Laurence was al favoriet bij de wedkantoren, en zij krijgen nu steun van een klein bedrijfje genaamd… Google! 

Volgens Google Trends is de Nederlander de gedoodverfde winnaar van het Eurovisie Songfestival. Hij blijft zijn directe concurrenten Sergey Lazarev (Rusland) en Mahmood (Italië) volgens de zoekgigant ruim voor.

Wordt Duncan dan het meest gegoogeld van alle kandidaten? Ja, maar dat is slechts één deel van de puzzel. Zijn concurrent Mahmood is weer populairder op Youtube. Voordeel is wel dat zijn track Soldi vooral in Italië zelf heel populair is. Italianen kunnen tijdens de finale van zaterdag niet op hun eigen artiest stemmen, dus dat is op zich niet zo zorgwekkend. Wel vreemd is dat Malta qua internationale kijkers bovenaan staat. 

Wél gevaarlijk is de opkomst van ene Serhat… Deze zwoele crooner zingt voor geen meter, maar bereikte onverwacht de finale met zijn ‘craptastic’ Say Na Na Na. Over 'craptastic' gesproken: de eerste halve finale was weer behoorlijk bizar. Zelfs Gerard Joling zat met tranen in zijn ogen te kijken.

Als er dan íemand anders moet winnen dan Duncan, doe ons dan deze zwoele braderiezanger van San Marino maar! De zoekopdrachten naar dit land namen gisteravond explosief toe.

Volgens Google Trends krijgt Nederland komende zaterdag douze points/twaalf punten/doezepwa van België, Frankrijk, Hongarije, Portugal, Rusland en Spanje. Ons land gééft de twaalf punten aan Mahmood, tien punten aan Rusland en acht aan Frankrijk. Kanttekening: Google voorspelde ook dat België zaterdag in de finale zou staan...

Spotify

Naast Google geeft ook muziekstreamingdienst Spotify een positief beeld. De Italiaanse Mahmood staat ook hier nog bovenaan qua streams, maar Duncan loopt snel in!

Eerst maar eens zien dat Duncan de halve finale van donderdag doorkomt! Aan zijn lied en zangkunst ligt het niet! De halve finale van dinsdag maakte wel duidelijk dat het soms heel vreemd kan lopen.

Lees verder