Donald Trump, Home Alone 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Donald Trump, Home Alone 2

Nog meer geknip: Donald Trump in Canada uit Home Alone 2 gehaald

|
|

Laatste update:

Eerder vandaag meldden we al dat Disney in Singapore een scène uit de nieuwste Star Wars-film heeft gehaald, maar zij blijken niet de enige te zijn die kunnen knippen. Een Canadese tv-zender zond eerder deze week Home Alone 2 uit, maar zonder de bekende scène met Donald Trump.

De zender CBC verklaart dat het geen politiek statement was om Donald Trump uit de film te halen. Het zou puur gaan om ruimte te maken voor een reclameblok, zo laten ze weten. "Zoals wel vaker gebeurt met films op televisie, is Home Alone 2 gemonteerd om tijd in te bouwen voor reclameblokken.” Dat dit precies bij deze scène is, lijkt ons net iets té toevallig.

Opmerkingen

De president, die onlangs nog onder vuur kwam te liggen door een campagnevideo (en vast nog om tal van andere redenen), zei eerder deze week nog dat hij best nog wat opmerkingen krijgt over zijn scène in Home Alone 2: Lost in New York. "Veel jonge kinderen zeggen: ik zag je net in de film. Ze zien me niet op televisie zoals ze me zien in de film. Maar het is een goede film en ik was wat jonger, zacht uitgedrukt. Het was een eer om het te doen.”

Lees verder