Dodelijke internetlegende komt tot leven in de eerste trailer van Slender Man

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dodelijke internetlegende komt tot leven in de eerste trailer van Slender Man

Dodelijke internetlegende komt tot leven in de eerste trailer van Slender Man

|
|

Laatste update:

Als er in een klein stadje steeds meer tieners verdwijnen, gaat een groep vriendinnen op zoek naar de oorzaak. Al snel stuiten ze op de bizarre, graatmagere Slender Man. Bekijk de eerste trailer van deze ijzingwekkende horrorfilm!

Slender Man is gebaseerd op een monster dat op het internet bedacht is. Eric Knudsen probeerde op een webforum een eng wezen te bedenken, waarvan de beweegredenen nooit duidelijk zouden worden.

Knudsen schreef enge verhalen en Photoshopte rare plaatjes van een extreem dunne man, die te pas en te onpas opdook. Wat de griezel precies met mensen doet blijft altijd vaag, maar prettig is het nóóit. Slender Man werd een internetfenomeen, en inspireerde strips, games, documentaires en nu dus een écht bioscoopfilm.

In Slender Man spelen Jaz Sinclair (Paper Towns), Joey King (Independence Day: Resurgence, The Conjuring), Julia Goldani Telles (The Affair) en Annalise Basso (Ouija: Origin Of Evil) de hoofdrollen. Over hun personages en het verhaal is weinig duidelijk, maar in de trailer zitten de vriendinnen aardig in de puree!

Slender Man

De sneaky gluiperd zelf wordt vertolkt door Javier Botet. Deze acteur lijdt aan het syndroom van Marfan, waardoor zijn ledematen langer en dunner zijn dan normaal. Botet is bijna twee meter lang, maar weegt nog geen 60 kilo. Door zijn bijzondere bouw is hij erg in trek als ‘filmmonster’, zoals in REC, Crimson Peak en The Conjuring.

Slender Man wordt geregisseerd door Sylvain White. Hij maakte Stomp The Yard en verschillende afleveringen van series als The Americans, The Following en Sleepy Hollow.

De horror-film is vanaf 24 mei in de bioscoop te zien.

Lees verder