Classic! Dit zijn de 5 bekendste GTST-acteurs aller tijden

Veronica Superguide logo
Classic! Dit zijn de 5 bekendste GTST-acteurs aller tijden

Classic! Dit zijn de 5 bekendste GTST-acteurs aller tijden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ruim 200 (!) acteurs hebben ooit hun markante kop in Meerdijk laten zien. Wij gaan - in een poging dat grote, zwarte, GTST-loze zomergat op te vullen - dit terugbrengen naar de 5 bekendste koppen. Een haast onmogelijke opgave, maar daar gaat 'ie.

5. Katja Schuurman

Jessica Harmsen

Hoewel Katja zich met haar 412 afleveringen eigenlijk niet onder de GTST-grootheden mag scharen, siert ze toch dit lijstje. Goede Tijden was namelijk een spreekwoordelijke springplank voor de actrice, die het inmiddels wél geschopt heeft tot de hogere regionen van bekend Nederland. Gefeliciteerd!

4. Reinout Oerlemans

Arnie Alberts

Reinout Oerlemans?! Ja, Reinout Oerlemans. Hear us out! Hoewel zijn rol als Arnie ‘beperkt’ bleef tot 843 afleveringen, is Oerlie de trotse eigenaar van een negentien miljoen dollar kostend pand in Bel Air. Je weet wel, die buurt waar je heen gaat als een paar guys in Philadelphia herrie schoppen in je wijk. Al met al heeft Reinout het best ver geschopt en daarom staat ‘ie verdiend op plek vier.

3. Caroline de Bruijn

Janine Elschot

Caroline en haar RL-hubby Erik de Vogel zijn de Claire en Frank Underwood van Meerdijk. Of zijn Claire en Frank de Janine en Ludo van Washington D.C.? Hoe het ook zij, de actrice is sinds 1992 een vast gezicht en kan een dikke 3000 afleveringen op haar naam schrijven. Chapeau en veel plezier met plek drie, Caroline.

2. Bartho Braat

Jef Alberts

We horen je al denken: WAAR IS JETTE? Nou bij dezen: een honorable mention voor Jette. Toch moet ze het veld ruimen voor Bartho’s rustieke bakkes, die met zijn formidabele rol als Jeff iets bekender is bij de ongelovigen. Braat doet mee sinds 1990 en zei de soapserie vorig jaar vaarwel. 2860 stonden er op dat moment op de teller. 

1. Erik de Vogel

Ludo Sanders

The man, the myth, the one met de altijd half nurkse uitdrukking op z’n gezicht. Dames en heren, jongens en meisjes: Ludo Sanders is Mr. GTST. De machinist die de voortdenderende ellende genaamd Goede Tijden, Slechte Tijden op de rails houdt. Of van tijd tot tijd juist ontspoort. Erik heeft wellicht niet de meeste afleveringen op zijn naam, maar ook niet soapies kennen zijn feilloze kaaklijn en daarmee staat ‘ie verdiend op nummer 1. 

Lees verder