• Heel Holland Bakt

Dit zijn de 10 nieuwe bakkers van Heel Holland Bakt!

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt start weer zondag 18 december op NPO 1. Een groep van tien thuisbakkers kookt zich dan helemaal rot om meesterbakker van Nederland genoemd te worden. Omroep Max heeft de tien nieuwe kandidaten onthuld!

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan de 10 bakkers aan de slag met een jubilieum-waardig thema. Het is namelijk het tiende seizoen van HHB!

Voor de eerste opdracht maken de kandidaten een taart waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, de Heel Holland Bakt-leadertaart. Ook een eerbetoon aan Martine Bijl mag niet ontbreken. Haar favoriete appelkoek is de technische opdracht van de week. Omroep Max kijkt ook naar de mogelijkheid om een Heel Holland Bakt-musical naar Nederland te brengen.

Genoeg gepraat over koetjes en cakejes, laten we kennismaken met Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb!

Amel

Amel (40) is een energieke vrouw, die weinig stilzit. Voor de liefde verhuisde ze van Algerije naar Nederland. Ze woont met haar man en 2 kinderen in Rozenburg. De passie voor koken leerde Amel van haar oma. Vooral tijdens het Suikerfeest staat iedereen te dringen om Amels baklava en koekjes te proeven.

Amel
© Heel Holland Bakt

Ben

Ben (30) is ethisch hacker, houdt van wielrennen, woont in Rotterdam en is regelmatig in Engeland, waar zijn vriendin promoveert. Maar bakken kan hij natuurlijk ook als de beste. Dat leerde hij van zijn Israëlische moeder die altijd in de keuken stond en Ben enthousiast maakte voor het bakken.

Ben
© Heel Holland Bakt

Erna

Erna (59) is fan van André van Duin. Bijna net zoveel als dat ze fan is van gebakjes. Verlekkerd stond ze jarenlang voor de ramen van patisseriewinkels totdat ze de moed vond om het zelf te proberen. Dat ging goed af en na een paar lastige jaren ziet Erna haar Heel Holland Bakt-deelname als de perfecte afsluiter van een nare ziekteperiode.

Erna
© Heel Holland Bakt

Fons

Fons (21) is de jongste onder de kandidaten en woont bij zijn ouders in Leeuwarden. Hij studeert maar ziet HHB pas als het echte eindexamen. Koken leerde hij van zijn moeder en sindsdien bakt hij alle zoetigheid lekker zelf. Supermarktkoek komt er niet in!

Fons
© Heel Holland Bakt

Geraldine

Geraldine (39) ging bakken tijdens de pandemie dus er kwam niet alleen narigheid uit. Ze bakster heeft Filipijnse roots en weet dat goed eten familie verbindt. Normaal staat Geraldine niet graag in de spotlight maar HHB kon ze niet overslaan.

Geraldine
© Heel Holland Bakt

Ingrid

Ingrid (51) uit Hellevoetssluit wilde vorig jaar ook al meedoen aan Heel Holland Bakt, maar was ziek tijdens de audities. Maar de tweede keer kwam ze ook door de selectie en nu is ze hier! Overigens bakt Ingrid bijna nooit twee keer hetzelfde dus het wordt spannend hoe ver deze creatieveling komt.

Ingrid
© Heel Holland Bakt

Jan

Jan (43) is tegelzetter. Hij komt uit Zwolle en woont daar samen met zijn vrouw en hun 2 kinderen. Als kind bakte hij graag met zijn moeder en droomde hij van een carrière als bakker. Helaas gooide bakkersallergie roet in het eten. Nu bakt hij als hobby, regelmatig samen met zijn dochter. Bakken en de bouw hebben volgens Jan meer overeenkomsten dan je zou denken, zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om netjes en georganiseerd te werken!

Jan
© Heel Holland Bakt

Mercedes

Mercedes (26) kickbokst graag en werkt als digital marketeer bij KNGF Geleidehonden. Als kind rende Mercedes in de supermarkt al direct naar het schap met de bakspullen. In een opwelling meldde ze zich aan voor Heel Holland Bakt. Voor veel mensen in haar omgeving zal het een verrassing zijn dat Mercedes kan bakken!

Mercedes
© Heel Holland Bakt

Sander

Sander (54) noemt zichzelf een bourgondische bakker en houdt erg van de gezelligheid, die volgens hem bij koken en bakken hoort. Tijdens de pandemie en het thuiswerken dook hij vaker de keuken in om even zijn zinnen te verzetten. Sander is hotelconsultant, woont in Amsterdam en reist graag samen met zijn vriend naar zijn tweede thuis Bonaire.

Sander
© Heel Holland Bakt

Zineb

Zineb (36) had nooit gedacht dat zij zelf in de baktent zou staan, zijn haar baksels écht zo lekker als haar familie zegt? Zineb bakt nog veel uit het handgeschreven receptenboekje van haar moeder. Door mee te doen aan Heel Holland Bakt ging ze volledig uit haar comfortzone.

Zineb
© Heel Holland Bakt

Houd Veronica Superguide in de gaten voor al het nieuws rondom Heel Holland Bakt!

Heel Holland Bakt start zondag 18 december om 20.25 uur op NPO 1.